Babam yaşasaydı, kime ne derdi?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (29.10.2022)''Babam yaşasaydı, kime ne derdi?'' başlıklı yazısı.

Babamın vefatının üzerinden tam çeyrek asır geçmiş..

Dile kolay..

25 koca yıl..

İlk saatlerinde, koskoca adam olduğunuz halde, “Şimdi ben babamsız nasıl yaşayacağım” dediğiniz, ama sonrasında gerçeği kabullenerek geçirdiğiniz 25 yıl.

Babamın şahsında, tüm ölmüşlerimize Rahmet dileyerek..

Üç ay önce kaybettiğimiz ağabeyim Mustafa Karahasanoğlu’na rahmet dileğimle..

Kişiliğimin oluşmasında büyük katkıları olduğuna inandığım, babamın değişik kişilerin şiirlerinden, kıssalarından günlük olaylar içinde eriterek bana tüm aile bireylerine yaptığı nasihatlerden örnekler vereyim..

Babam yaşasaydı, bugün kime, ne derdi, bize aktardıklarından yola çıkarak tahminler yapayım, bu vesile ile anılarımızı tazelemiş olalım..

Her aktüel olay için, babamda bir kıssa, bir hikaye, bir şiir mutlaka var..

Nasihatleri direkt değil, aktardığı şiirin, kıssanın ana teması ile verir..

Günümüzün en çok tartışılan milliyetçilik, ülkücülük iddiasında olup, bir yerlere ulaşamayacaklarını görünce, tüm söylemlerinin zıttı hareket tarzına evrilip, yılanlara sarılmayı çare olarak gören İyi Parti’nin HDP ile aynı masaya oturmasına, rahmetli babam ne yorum yapardı?

“Geçme namert köprüsünden, koy aparsın su seni,

Yatma tilki gölgesinde, koy yesin aslan seni!”

HDP’ye minnet ederek seçim kazanma, cumhurbaşkanlığı kazanma hayalinin peşinden koşan İyi Partililer, iyi düşünmeliler..

Seçim kazanacağız diye..

Tayyip Erdoğan’ı devireceğiz diye..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi anladınız mı, Deutsche Welle’den farkınız yok! 25 Nisan 2024 | 4.167 Okunma Bu M. Kemal’i sevmeyen kahrolsun! 24 Nisan 2024 | 4.810 Okunma İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 3.029 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.962 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.893 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar