Asker sağdan say 1, 2, 3.. 53.. 53.. !

CHP kafasının amiralleri, Balyoz, Ergenekon davalarından kimin sayesinde kurtulduklarını unutmuşlar..Montrö’yü öne sürüp. Dindar bir amirali de hedefe koyarak.. Bildiri yayınlamışlar..Bildiri önce, “103...

CHP kafasının amiralleri, Balyoz, Ergenekon davalarından kimin sayesinde kurtulduklarını unutmuşlar..

Montrö’yü öne sürüp. Dindar bir amirali de hedefe koyarak.. Bildiri yayınlamışlar..

Bildiri önce, “103 amiralden muhtıra” diye isimlendirildi. Çünkü bildiriyi imzaya açan darbe kafalı amiraller, isimleri numaralandırmışlar..

Montrö sözleşmesindeki, “Boğazdan geçen gemi durdurulamaz.. Harç istenemez.. Vergi istenemez.....Özgürlük sistemi geçerlidir” maddelerini hiç okumamış olmalılar ki..

“Türk Boğazları, dünyanın en önemli suyollarından biri olup, tarih boyunca çok uluslu antlaşmalara göre yönetilmiştir” diye başlamışlar..

“Suyollarından” ifadesi ile, zaten dışa bağımlı bir bildiri imzaladıklarını, daha ilk bölümden ilan etmişler..

Boğazların “suyolu” olması tezi, orayı kendi babalarının çiftliği gibi kullanmak isteyen emperyalist devletlerin söylemidir..

Bizim emekli amirallerimiz de, o kanaatte imişler.. Maaşı bizden alıyorlar ama. Yabancı devletlerin borusunu öttürüyorlar..

Hemen bir hususu hatırlatayım.. “Montrö sözleşmesini bugün tartışmaya açalım” diyen kesim.. Neyi teklif ediyor? 


.....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi anladınız mı, Deutsche Welle’den farkınız yok! 25 Nisan 2024 | 4.209 Okunma Bu M. Kemal’i sevmeyen kahrolsun! 24 Nisan 2024 | 4.816 Okunma İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 3.030 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.962 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.893 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar