Altılı masada, 4 ay önce “maceracı söylem”, bugün “hamasi nutuk”!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (03.10.2022)''Altılı masada, 4 ay önce “maceracı söylem”, bugün “hamasi nutuk”!'' başlıklı yazısı.

Maceraperestlikle suçluyorlardı..

Şimdi ise, hamasi nutuk çekmekle..

Dün, “tehlikeli, riskli büyük işlere girişiyorsunuz” diyorlardı..

Bugün ise, “yiğitlik iddialı icraatsız iddiada bulunuyorsunuz” diyorlar..

Soyut ifadelerden kaçalım..

Tarih verelim..

Muhatapların kendi ifadelerini birebir aktararak bilgilendirmemizi yapıp, eleştirimizi sonraya bırakalım..

Çok değil, dört ay önce, 30 Mayıs 2022 tarihinde, altı siyası partinin, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde dördüncü buluşması sonrasında yapılan ortak açıklamada, şu söylenmişti:

“Doğu Akdeniz ve Ege’deki güç dengelerinin aleyhimize değişmesine sebep olacak ve Türkiye’nin çok boyutlu dış politika gerekliliklerine zarar verecek gerilimlerden ve maceracı söylem ve politikalardan uzak kalınmalıdır.”

Altılı masanın ortak açıklamasındaki “Maceracı söylem ve politikalar” ifadesini defalarca eleştirdik..

Ve dört ay sonra..

2 Ekim 2022 günü, bu sefer CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde, CHP bayrakları altında toplanan (Fotoğrafın kadrajında, tam da CHP’nin altı oklu bayrağının altına Ahmet Davutoğlu denk gelmiş. Davutoğlu’na ilahi uyarı mı dersiniz, ‘Benim hayatım, CHP zihniyeti ile mücadelede geçti’ söyleminden bugüne, her gün bataklığa daha çok gömülüyorlar mı dersiniz, artık takdir sizin.) 6 siyasi partinin liderinin yaptığı ortak açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Dış politika ve milli güvenlik konularını iç politika malzemesi olarak kullanan iktidar Ege’deki Türk-Yunan dengesinin Yunanistan lehine bozulmakta olduğu gerçeğini hamasi nutuklarla örtmeye çalışmaktadır. Kurumsal akıldan yoksun dış politikanın ürünü olan bu güvenlik zaafı hiçbir hamasi dille kapatılamaz.”

4 ay önce “maceraperest ataklar yapıyorsunuz” dediğiniz bir siyasi iktidara..

4 ay sonra..

“Hamasi nutuk atıyorsunuz” nasıl denilebilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu M. Kemal’i sevmeyen kahrolsun! 24 Nisan 2024 | 4.305 Okunma İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 3.002 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.958 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.888 Okunma Marksistler de Kemalistler de tel tel dökülürken!.. 20 Nisan 2024 | 1.671 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar