Akşener, PKK-FETÖ hamisi Finlandiya’ya desteğinden utanmıyor mu?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü 03.06.2022)''Akşener, PKK-FETÖ hamisi Finlandiya’ya desteğinden utanmıyor mu?'' başlıklı yazısı.

Türkiye’nin milliyetçi geçinen İyi Parti’nin genel başkanı Meral Akşener PKK’ya destek çıkar gibi, FETÖ’ye destek çıkar gibi..

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine, “PKK ve FETÖ’cülere desteğinizi kesin” şartı ile rest çekmesini yorumlarken..

“Eğer amacın terör örgütünü Avrupa’dan tasfiye etmekse yolu yordamı bellidir, biz de yanında dururuz” şeklinde isteksiz bir destek verir gibi yapıp..

Hemen ardından..

“Ama amacın para pazarlığına oturmaksa orada dur demek boynumuzun borcudur” derse..

Finlandiyalı milletvekili, daha alt perdeden konuşur mu?

Akşener’den almış cesareti..

“Vakit namazlarını kaçırmamaya özen gösterdiği”ni, namazın n’sinden haberi olmayan şakşakçısına söyleten Akşener’den almış, desteği..

PKK’ya ve FETÖ’ye hamilik yapan Finlandiya’ya hem nasıl bir destek..

“Boynumuzun borcu” diyor..

Yani, şunu diyor, milliyetçi söylemli Akşener:

“PKK’yı koruyan Finlandiya’ya bir ceza vermeye kalkarsan... Karşına ben çıkarım. Benim boynumun borcu, PKK’yı koruyan Finlandiya’ya sahip çıkmaktır!”

Başka bir izah yapabilecek İyi Partili uyanık varsa, buyursun yapsın..

Pazara gidip, kışın patlıcan, yazın portakal fiyatlarını alıp, zaten var olan enflasyonu bir iken beş gösterme rezilliğine benzemez bu işler..

Akşener, “boynumun borcu” deyince..

Akşener’den destek alan Finlandiya Sosyal Demokrat Partisi’nin milletvekili ve Finlandiya Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu Başkanı Johan Kvarnström de hemen tehditleri savurmuş..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Lale Devri”ni gerçekte kim yaşıyor? 18 Nisan 2024 | 2.046 Okunma Haydi jet yakıtçılar, siz de “unutmayacağız” diyebiliyor musunuz! 17 Nisan 2024 | 1.333 Okunma Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.338 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 4.035 Okunma “Oy yoksa, hizmet de yok” ile suçlandılar, 174 kişiyi kurtardılar! 14 Nisan 2024 | 1.259 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar