6’lı masanın çözümü müthiş: Tartışmalı konulara girmedik!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (29.11.2022)''6’lı masanın çözümü müthiş: Tartışmalı konulara girmedik!'' başlıklı yazısı.

Haber şu:

“Altılı masada, tam mutabakatla 84 maddede anlaşma sağlandı.”

Altılı masayı hemen tebrik etmeye hazırlanıyoruz..

Haberin devamı, tebriğimizi kursağımızda bırakıyor:

“Tartışma olabilecek maddeler gündem dışı bırakıldı.”

Eee, birbirine zıt kardeşleri, zoraki olarak bir arada tutmaya çalışırsanız..

“Sizin tek hedefiniz var. Erdoğan’ı devirmek, gerisi çok önemli değil” noktasına odaklanmış, “altı birbirine benzemez”i yan yana getirip, biri uyurken, diğeri sinirden küplere binmiş iken, bir diğeri ‘ben ne hallere düştüm’ diye suratını asmış iken..

Yan yana oturtursanız..

“Havadan cıvadan bahseden 84 madde”de anlatıklarını açıklarlar..

Ama altılı masadakileri, masanın altındaki ile kanlı bıçaklı edecek maddeleri, “tartışmalı konulara girmiyoruz”diyerek devre dışı bırakırlar..

Çok mu lazımdı, cumhurbaşkanı seçimi 5 yıl için mi, 7 yıl için mi olacak, konusu..

Çok mu lazımdı, seçimden önce açılmış davanın yargılaması sürer mi, yoksa dokunulmazlık zırhı hemen yargılamayı durdurur mu, konusu?

Türkiye ilk defa yerli otomobil yapmış..

Türkiye, İHA’ları-SİHA’ları uluslararası arenada en gelişmiş şekli ile kullanmanın gururunu ilerletmenin peşine düşmüş..

“Uçaklar inemezler.. İnerlerse kalkamazlar.. Kuşların engellemesinden kurtulan uçaklar, Karadeniz’in küçük bir rüzgar esintisi ile düşüverirler.. Düşmeyip de inmeyi başaranlar, havalimanı maden sahasına dolgu ile yapılmış olduğundan, çökmeler sonucu yerin dibini boylarlar..” denilen İstanbul Havalimanı, Avrupa birincisi olmuş..

Beylerin derdi şu: Üç tane ilimizin belediye başkanı PKK’ya yardım ettiği için kayyım atamasına tabi tutulması ülkenin demokratik yapısına zarar vereceğinden, bu uygulamayı imkansız hale getirmenin düzenlemelerini yapalım..

Yapın, bir zararı yok

Ama bir iş başarmış gibi ortalıkta kasılıp dolaşmayın..

İstanbul Havalimanı Avrupa birincisi oluyorsa, altılı masaya rağmen oluyor..

Bunu bilin..

AK Parti’den ayrılanlar dahi, o havalimanı yapılırken, memnuniyetsizliklerini ifade ediyorlardı..

Şimdi geldiğimiz aşamada, Türkiye’yi kurtaracak tek projenin, “Parlamenter sistem” olduğunu iddia ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 2.505 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.932 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.829 Okunma Marksistler de Kemalistler de tel tel dökülürken!.. 20 Nisan 2024 | 1.666 Okunma Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 3.097 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar