1991-1995 arasında, CHP+İP bu değişikliği niye yapmadı?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (30.11.2022)''1991-1995 arasında, CHP+İP bu değişikliği niye yapmadı?'' başlıklı yazısı.

 Altılı masanın kurmayları, uzun görüşmeler sonunda, Anayasa taslağını kamuoyuna açıkladılar..

Adamların takıyye yapmıyorlarsa, riyakarlık yapmıyorlarsa, gerçekten HDP ile ittifak yapmıyorlarsa (tahmini oyları % 40’da kalıyor), seçim kazanmaları kendi anketlerinde bile imkansız görünüyor..

Varsayalım takıyye yapıyorlar, riyakarlık yapıyorlar ve HDP ile ittifak halindeler.. Seçmenden bu gerçeği gizliyorlar.. HDP’nin de Millet ittifakı adayına oy vermesi için, alttan alttan çalışmaları kotarıyorlar, yeni anayasa taslağını bile, çaktırmadan bu ittifak çerçevesinde hazırladılar..

O ihtimalde de cumhurbaşkanı seçme ihtimalleri % 47’lere çıkan oy oranları ile biraz ciddiyet kazansa da, bunu bir anlığına % 50’ye de taşıdıklarını varsaysak bile..

Anayasa değişikliği yapabilmelerine imkan yok..

İyi Parti ile HDP’yi aynı anayasaya oy verdirecek kadar ilkesizleştirseler bile.. Darbecilerin mankurtu haline getirseler bile..

Yine de alacakları oy oranı, kazanacakları milletvekili sayısı, anayasa değişikliğine yetmiyor..

O zaman, anayasa taslağı hazırlamalarının ne manası var?

Hiiiç!

Dostlar alışverişte görsünler..

1991-1995 arasında koalisyon hükümeti olarak görev yapan CHP+İP (O tarihteki Erdal İnönü’nün SHP’si, sonradan ismini değiştirerek CHP’ye dönüşmüştü.. O tarihteki DYP’nin içinde yer alan Meral Akşener’in de, bugünkü İP’in Demirel’in partisini temsile devam ettiği kanaatindeyim. Bu açıdan CHP+İP diyorum) hükümeti, YÖK’ü kaldırmamıştı..

Şimdi kaldırma sözü veriyorlar..

Oysa bu yönde ciddi bir niyetleri var idiyse, 1991-1995 arasındaki hükümet döneminde niye kaldırmadılar?

Hakimler ve Savcılar ile ilgili kurulu ikiye ayırmak istiyorlar ise..

Seyfi Oktay dede ve Mehmet Moğultay gibi mezhepleri ile tanınan iki özel ismi Adalet Bakanlığı’na getirip ne yapmak istemişlerdi, niye açıklamıyorlar?

Hakimler Kurulu ve Savcılar Kurulu diye iki ayrı kurul gerekiyor idiyse, o tarihte niye bunu yapmamışlardı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Lale Devri”ni gerçekte kim yaşıyor? 18 Nisan 2024 | 1.982 Okunma Haydi jet yakıtçılar, siz de “unutmayacağız” diyebiliyor musunuz! 17 Nisan 2024 | 1.333 Okunma Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.338 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 4.035 Okunma “Oy yoksa, hizmet de yok” ile suçlandılar, 174 kişiyi kurtardılar! 14 Nisan 2024 | 1.259 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar