15 Temmuz darbesini tek başına FETÖ’cüler mi yaptı?

Her ne kadar “15 Temmuz hain darbesini sadece FETÖ’cüler yaptı” deniliyorsa da.. Acaba gerçek böyle mi?

Anlamak için, darbecilerin TRT’de okuttukları bildiriye bakıyoruz..

“Bu ahval ve şerait altında yüce Atatürk’ün önderliğinde milletimizin..” diye giriş yapıyorlar..

Aynen Kemalistlerin yaptığı gibi, “Yüce Atatürk” ile başlıyorlar..

“Cumhuriyetimizin kurucusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri” ifadesi ile zihniyetlerini ele veriyorlar..

“Cumhuriyetimizin kazanımlarının karşı karşıya kaldığı tehlikeleri bertaraf etmek, hukuk devleti önündeki fiili engelleri ortadan kaldırmak” ifadeleri ile, CHP kafasına ne kadar yakın olduklarını ispatlıyorlar..

“Laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkesi üzerine oturan anayasal düzeni yeniden tesis etmek” cümlesi ile önceki darbelerle aynı çizgide olduklarını deklare ediyorlar..

 15 Temmuz hain darbe girişimini, FETÖ-Kemalist ittifakı olarak değil de, sadece FETÖ’cülerin girişimi olarak kabul etmek, şu açıdan da imkansız..

Bu Kemalistler demiyorlar mıydı, “YAŞ toplantıları ile, FETÖ’cüleri atıyoruz”diye..

YAŞ toplantıları ile, FETÖ’cüleri gerçekten atıyor idiyseniz, sadece FETÖ’cüleri sorumlu tuttuğunuz 15 Temmuz darbe girişiminde 300 generalden 150’si nasıl aktif rol oynayabildi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu M. Kemal’i sevmeyen kahrolsun! 24 Nisan 2024 | 4.228 Okunma İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 3.000 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.954 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.888 Okunma Marksistler de Kemalistler de tel tel dökülürken!.. 20 Nisan 2024 | 1.670 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum