1 dolar = 1 avro! Hepsi bu kadar mı?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (14.07.2022)''1 dolar = 1 avro! Hepsi bu kadar mı?'' başlıklı yazısı.

Dolar ile avronun değerlerinin eşitlenmesi bağımsız Türk medya organlarında öylesine tarafsız, öylesine önyargısız, öylesine yargısız infazdan kaçınır tarzda haberleştiriliyor ki..

Gözleriniz yaşarıyor..

TL dolar karşısında değer kaybettiğinde..

“Eridi, bitti mahvoldu..”

Avro, dolar karşısında değer kaybedince..

“Sorun yok.. Olur böyle şeyler.. Çok da önemli değil hani.. Hem dünyanın sonu değil ki.. Durun bakalım, başka parametrelere de bir bakalım vs..”

Evet, aynen bakış açısı bu..

“Dolar ve avro eşitlendi” diye veriyor, bir gazete haberi..

O kadar adiller ki..

Ben “Adiller” diyeyim.. Siz anlayın..

Hayat devam ediyor..

Bu iniş-çıkışlar her zaman olur..

Ama söz konusu olan dolar-avro değil de..

TL ise..

İşte o zaman olay değişir..

1 dolar, 18 TL’den 12 TL’ye indiğinde bile..

“Dövizin yüksekliğinden, düşüklüğünden ziyade, önemli olan hızlı inip-çıkışların olmamasıdır.. Dolar 18 TL’de sabit kalsa, bu kadar oynamasa, daha iyi” diyebilecek kadar akıllarını yitirmiş olanlar, yine de kafalarını çalıştırıp, “Bu kadar oynaklık neden kaynaklanıyor olabilir ki? Bir para birimi, bir günde, dolar karşısında 18’den 12’ye nasıl iner? Niye iner? Niye çıkmıştır ki, iniyor? Daha başka adımlar da atılırsa, bir günde başka rakamlara da iner mi?” sorularını sormayanlar, gözlerini faltaşı gibi açmışlar, dolar ile avronun eişitlenmesini, iki tarafı da kızdırmayacak yumuşak sözlerle yorumlamaya gayret ederken, “Bu olay üzerinden de TL’yi nasıl mahkum edebiliriz” diye, uzun uzun tefekküre dalıyorlar..

 Bu kadar uzun düşünmeyin beyler..

Fazla stres, insanı hasta eder..

“Deli Dumrul gibi.. Geçenden 10 akçe, geçmeyenden 20 akçe” dediniz..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AYM: Taksim’de miting engellenemez/engellenir! 03 Mayıs 2024 | 236 Okunma Bu ülkede, süpürülecek o kadar sahtekâr var ki! 02 Mayıs 2024 | 2.089 Okunma Böyle mi olacak, böyle mi savunulacak 20 saat çalışan lider! 01 Mayıs 2024 | 2.362 Okunma Çocuklar park bekliyordu, onlara çukurda boğulmak hazırlanmış! 30 Nisan 2024 | 3.775 Okunma “HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.623 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar