Ucuz kasaba politikacıları

Politika ciddi iştir. Çünkü milleti eğlendirmeye değil, ülkeyi yönetmeye talipsiniz. Hele hele değişen yeni sistemde yürütme ile ilgili tüm yetkiler Cumhurbaşkanı’nda toplanmışken… Vatandaş...

Politika ciddi iştir. Çünkü milleti eğlendirmeye değil, ülkeyi yönetmeye talipsiniz. Hele hele değişen yeni sistemde yürütme ile ilgili tüm yetkiler Cumhurbaşkanı’nda toplanmışken… Vatandaş oyları ile size yetki veriyor. Bir imzanızla milyonlarca insanın geleceğini etkileme gücüne sahip oluyorsunuz. Peki, Cumhurbaşkanı adayı olanlar buna uygun davranıyor mu? CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin sözlerini inceleyelim. Mensubu olduğu partinin başkanı gibi delilsiz ispatsız atmayı pek seviyor. Bazı konuşmaları ise benim diyen komedyenleri aratmayacak nitelikte! Mitingde şöyle esip savurmuş:

“Amerika’ya diyeceğiz ki, FETÖ’yü bize iade et. İade etmezsen 24 Aralık Noel günü İncirlik’teki askerlerini Noel için Washington’a göndeririz.”

Siz bundan ne anlarsınız? Doğal olarak ABD, FETÖ’yü iade etmezse Muharrem İnce İncirlik Üssü’nü kapatacak diye anlayabilirsiniz. Nitekim katıldığı TV programında sunucu da öyle anlamış ki “İncirlik’i kapatır mısınız?” diye soruyor. Sırıtarak şu cevabı veriyor:

“Kapatırım demedim. Amerikan askerleri Noel tatilini Amerika’da geçirirler dedim. O da onların haklarıdır zaten.”

İnsan ister istemez soruyor, CHP’liler hangi tür insanlar arasında yaşadıklarını sanıyorlar. Onların zekâsı ve anlayışı ile alay etmenin bu kadar kolay olduğuna kendilerini nasıl inandırabiliyorlar?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD piyadeliğimiz bitti 18 Ağustos 2018 | 261 Okunma ABD, neden sürekli saldırıda 11 Ağustos 2018 | 261 Okunma Rahip Brunson itirafçı olsa ya! 28 Temmuz 2018 | 226 Okunma Vesayetçi demokrasiden etkili yönetime 21 Temmuz 2018 | 3.682 Okunma Turizmin içi kültürle dolar mı? 14 Temmuz 2018 | 91 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar