Afrin’de yenilen ABD’dir

AfrinZeytin Dalı Harekâtı çok hızlı başladı ve kısa sürede mükemmel sonuç alındı. İlk gün, avuç içi kadar yerde 72 uçağın aynı anda görev yapması, bir futbol...

AfrinZeytin Dalı Harekâtı çok hızlı başladı ve kısa sürede mükemmel sonuç alındı. İlk gün, avuç içi kadar yerde 72 uçağın aynı anda görev yapması, bir futbol sahasında 72 futbolcunun top koşturması gibi bir şey... Tek başına bu bile, Türk Hava Kuvvetleri’nin müthiş bir stratejik planlama başarısıdır.

Türk tankları sınırı geçtiğinde PYD/PKK’lı teröristler mevzileri bırakıp kaçmaya başladı. Bunu söyleyen, yakalanıp Türkiye’ye getirilenPYD’literöristler. ABD’lilerin hesap edemediği de bu işte. Taktik verip betondan muazzam koruganlar yaptırmışlar. En son teknoloji ürünü silahlarla da donatmışlar. Ama içine koyduklarıPYD’lilerin, kediyi görünce sıvışan farelere dönüşeceğini hesap edememişler.

Harekât başlamadan diplomasinin tüm kanallarının işletilmesi, diplomasi tarihine geçecek bir başarıdır. Bu harekâtın Kürtlere değil, teröristlere, PKK ve DEAŞ’a karşı yapıldığının tüm dünyaya anlatılmasıoperasyon kadar önemliydi. Kendi insanımıza da doğru anlatılmış ve Kürdü ile Türkü ile tek yürekolması sağlanmıştır.Kilis’te öğrenciler askerimize destek mektupları yazarken,kadınlarımızın en güzel yemeklerini yapıp Mehmetçiğe göndermesi anlamlıdır.

***

Mehmetçik Afrin’e girince fosilleşmiş millet düşmanı bazı yazar ve sanatçılar “Savaşa Hayır” yaygarası kopardı. Ama bu sefer ne kadar azaldıklarını kendileri de fark etti! 370 bin Suriyeli Kürdün, PYD’nin zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığındığını duymamışlardı! Geceleri Afrin’denAmanos Dağları’nı aşarak Türkiye’ye katliam yapmaya gelen PKK ve DEAŞ’lıları bilmiyorlardı! Bazı milletvekillerine yazdıkları mektupta bir de diyorlar ki, “Milyonlarca insanımız adına size sesleniyoruz.” Sevsinler sizi! Siz en iyisi oturun oturduğunuz yerde de Mehmetçiğin “Osmanlı Tokadı” sizi de sevdiklerinizi yanına göndermesin!

İçimizdeki hainler gibi Afrinharekâtıyla Almanya da yan çizdi. Leopar tanklarının modernizasyonu için karar verecek olan komisyon toplantısını ertelediler. Tam da ilişkiler düzeldi derken, terörün ve terörizmin hamiliği geldi akıllarına.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD piyadeliğimiz bitti 18 Ağustos 2018 | 261 Okunma ABD, neden sürekli saldırıda 11 Ağustos 2018 | 261 Okunma Rahip Brunson itirafçı olsa ya! 28 Temmuz 2018 | 226 Okunma Vesayetçi demokrasiden etkili yönetime 21 Temmuz 2018 | 3.682 Okunma Turizmin içi kültürle dolar mı? 14 Temmuz 2018 | 91 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar