ABD, kimin ümüğüne çökecek?

ABD, büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdı. Buna en fazla kim karşı çıktı? Türkiye. Peki bu durum ABD’nin hoşuna mı gitti? Tamam NATO’dasınız, stratejik ortaksınız ama...

ABD, büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdı. Buna en fazla kim karşı çıktı? Türkiye. Peki bu durum ABD’nin hoşuna mı gitti? Tamam NATO’dasınız, stratejik ortaksınız ama yaptığınız işe de biri çomak sokuyorsa bunu karşılıksız bırakmazsınız? Geçen haftaki dolar operasyonunun sebebini merak edenler işin bu yönünü düşündü mü hiç?

Osmanlı Devleti, 5 asır dünyayı yönetti. Temel ilkesi adaletti. Her millete, her ferde hakkı ile muamele etti. Haksız yere kimsenin ümüğüne çökmedi. ABD öyle mi? Kime kızarsa ceza kesiyor. Almanya’ya kızdı, bir emisyon meselesi çıkardı milyarlarca dolarlık ceza kesti. Suudi Arabistan’a kızdı, bir kanun çıkarıp 11 Eylül’de senin payın var diye milyarlarca dolarına el koydu. Teröre kaynak aktarıyor uydurmacası ile Katar’ı ablukaya aldırdı, milyonlarca dolarlık uçak sattı. İran, parasını kendilerinden çok Avrupa’ya akıtıyor diye, nükleer anlaşmadaki imzasını geri çekti.

Rakka’da YPG ile göstermelik operasyon yaptı, DEAŞ’lılar burunları kanamadan şehirden çıkıp gitti. El-Bab’da Türkiye operasyon yaptı, 3000 DEAŞ’lı yok edildi. Emek vererek eğitip donattıkları 4.500 YPG militanı Türkiye’nin iki aylık operasyonu ile Afrin’de yok edildi. Gelsin de ABD kızmasın! Bir de Kudüs’ü size yar etmeyiz diye dikleniyoruz. Türkiye’den vazgeçemedikleri için de alttan alta bel altı vuruşlarla bizi terbiye etmeye kalkıyorlar.

***

ABD, FETÖ eliyle Türkiye’yi DEAŞ’a yardım eden ülke olarak göstermek için MİT tırlarına operasyon yaptı. Suriye’nin kuzeyindeki Türkmenlere giden silahlar DEAŞ’a gidiyormuş gibi gösterilmeye çalışıldı. Bunun bir FETÖ operasyonu olduğu ortaya çıktığı halde, bu kumpası kim sürdürmeye çalıştı? CHP, FETÖ’nün kendisine verdiği kumpas belgelerini Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu eliyle Cumhuriyet gazetesinin başında bulunan Can Dündar’a ulaştırdı ve yayınlattı. Bu da mahkeme kararıyla tescillendi. FETÖ’nün, dolayısıyla ABD’nin kumpasına alet olan iki gazeteciden biri kaçak, biri hapiste… Peki siz CHP’nin bundan bir pişmanlık duyduğunu işittiniz mi? Yaptıklarının FETÖ’ye destek olduğunu anlayıp yanlış yaptıklarını dile getirdiler mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkıp geçmişte verdiği destekten dolayı yanıldığını söyleyince bunu eleştirenler, kendi yanlışlarından pişmanlık duyuyor mu? Muharrem İnce, seçim meydanlarında altı köşeli kasket giyip köhnemiş objeleri gündeme taşıyacağına, alet oldukları sömürü imparatorluğunun oyununa nasıl geldiklerini anlatıp pişmanlığını dile getirmeli. Asıl o zaman ABD ve FETÖ’nün değil, milletin yanında olduklarını insanımıza inandırabilir.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD piyadeliğimiz bitti 18 Ağustos 2018 | 261 Okunma ABD, neden sürekli saldırıda 11 Ağustos 2018 | 261 Okunma Rahip Brunson itirafçı olsa ya! 28 Temmuz 2018 | 226 Okunma Vesayetçi demokrasiden etkili yönetime 21 Temmuz 2018 | 3.682 Okunma Turizmin içi kültürle dolar mı? 14 Temmuz 2018 | 91 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar