ABD çekilecektir!

 Bir savaş, ancak topyekûn mücadele verildiğinde kazanılır. Afrin’de görünürde terörizme, gerçekte ise ABD’ye karşı verilen savaş da ancak bu şekilde kazanılabilir. ABD, Suriye’nin...

 Bir savaş, ancak topyekûn mücadele verildiğinde kazanılır. Afrin’de görünürde terörizme, gerçekte ise ABD’ye karşı verilen savaş da ancak bu şekilde kazanılabilir. ABD, Suriye’nin doğusunu 51. ABD eyaleti haline getirdi. Gerçi, 51. eyaletin İsrail olduğuna dair oldukça yaygın bir kanı var, ama siz hangi sıraya koyarsanız koyun, fark etmez. ABD, güya koalisyon adana hareket ediyor ama orada kendi askerinden ve YPG kuklalarından başka koalisyon gücü yok.

Son günlerin istihbarat raporlarından sızan en önemli konu, Afrin’nin Cinderes bölgesinde 12 askerimizin şehit olmasına ABD’nin verdiği anlık istihbaratın sebep olduğudur... Kobani’nin Rumeylan bölgesinde ABD’nin yedi katlı bir binada kurduğu uydu bağlantılı istihbarat merkezi, başta Türkiye olmak üzere tüm askeri hareketliliği izliyor. Gerçi Türkiye de boş durmuyor, bu merkezi izlemeye alıp devre dışı bırakmaya çalışıyor. Yerli üretim sinyal borucu sistemlerle ABD’nin buradan YPG’ye anlık istihbaratlar vermesini önlüyor, ancak bunu fark eden ABD’liler de sistemlerini zaman zaman mobil hale getirerek yer değiştiriyorlar. Yani mücadele Afrin’le sınırlı değil.

***

Türk Ordusu’nun Afrin’de uyguladığı taktik ana hatları ile belli: Dört bir yandan Afrin’i kuşatarak teröristlerden temizlemek. YPG’liler şimdiden şehri terk edip giderlerse ne ala. Gitmezlerse bütün hilelerine rağmen Afrin onlardan temizlenecek ve zoraki Türkiye’ye göç ettirilip yerinden yurdundan edilmiş olan gerçek sahipleri yerleştirilecek. 

Bunun küçük bir örneği Afrin’in güneydoğusunda bulunan Cinderes’te yaşanıyor. Teröristler sivil kıyafetlerle silahla sindirdikleri halkın arasına gizleniyorlar. Türk askerinin karşısına çıkma veya çarpışma cesaretleri yok. Hileli yollarla, vur kaç taktiği ile sivilleri ayırmaksızın Türkiye’yi ve Türk askerini bombalıyorlar. Araçlarla sık sık yer değiştirerek ABD’lilerin verdiği hedeflere ateş ediyorlar. Ama nafile… Bunun son örneği tüm dünyada yayınlanan bir video ile ortaya çıktı. YPG’liler arı kadar küçük mini bir dronla izlendiklerinin farkında bile değillerdi. Sivil kıyafetlerle ABD’nin verdiği askeri araçtan ateş edip kaçmaya çalıştılar ama gizlendikleri delikte imha edildiler. Bu görüntüden en çok korkan ise Yunanlılar oldu. Türk ordusunun teknolojiyi bu kadar mükemmel kullanmasına hayranlıklarını (!) gizleyemediler. Siz bu yazıyı okurken belki özel kuvvetler Cinderes’e girmiş olacak. Türk askerinin acelesi yok. Bu işi sivil halka zarar vermeden yapması ve bunu da görüntülerle tüm dünyaya duyurması, en az  operasyon kadar önemli.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD piyadeliğimiz bitti 18 Ağustos 2018 | 261 Okunma ABD, neden sürekli saldırıda 11 Ağustos 2018 | 261 Okunma Rahip Brunson itirafçı olsa ya! 28 Temmuz 2018 | 226 Okunma Vesayetçi demokrasiden etkili yönetime 21 Temmuz 2018 | 3.682 Okunma Turizmin içi kültürle dolar mı? 14 Temmuz 2018 | 91 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar