Allahımıza hamdolsun

Gündemin ilk maddesi Suriye. Kim ne derse desin, Suriye’de iç savaşın devam etmesi en fazla Türkiye’ye zarar veriyor. Artık harabeye dönmüş olan Suriye’de barış ve huzurun sağlanması dünyanın...

Gündemin ilk maddesi Suriye. Kim ne derse desin, Suriye’de iç savaşın devam etmesi en fazla Türkiye’ye zarar veriyor. Artık harabeye dönmüş olan Suriye’de barış ve huzurun sağlanması dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de öncelikli meselesidir.

Soçi’de Putin-Erdoğan-Ruhani zirvesinden, yeni anayasa ve seçim kararı çıktı. Türkiye, seçim için göçmenlerin de ülkelerine dönmeleri gerektiğini deklare etti. Gerekli barış altyapısı sağlanarak çoğunluğu Türkiye ve Ürdün’de bulunan göçmenler vatanlarına bir an önce dönmelidir. Üçlü zirve, ABD olmadan bölgenin kendi problemlerine çözüm üretebileceğini göstermesi açısından önemlidir.

Tabii barışta en büyük rol Türkiye’ye düşüyor. Cerablus-Rai-el-Bab hattı, Türkiye sayesinde huzura kavuştu. O bölgede yaşayanlar ülkelerine döndü. Şimdi sıra İdlib’e geldi. Türkiye, İdlib’de 12 kontrol ve gözetleme noktasından şu ana kadar sadece 3’ünü tamamlayabildi. Afrin’de de benzer gözetleme ve kontrol noktaları oluşturulması için çalışma başlatıldı. Petrol kuyularının bulunduğu Suriye’nin doğusunda, SGD adı altında kontrol ABD’de biliyorsunuz.

***

Gündemin bir diğer maddesi olan FETÖ davaları birer ikişer sonuçlanıyor, gladionun uzantıları bir daha çıkmamak üzere hapsi boyluyorlar. Avrupa’da da ufaktan ufağa lehimize gelişmeler var. İlk hamleyi biz yapmıştık. Türkiye’nin en büyük enerji ihalelerinden birini Alman şirketi Siemens’e verdik. İkinci hamle AP’den geldi. Artık terör örgütleri ve onların uzantıları Avrupa Parlamentosu’nu babalarının çiftliği gibi kullanamayacak. Türk Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama ile takipte olacağını hatırlattı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD piyadeliğimiz bitti 18 Ağustos 2018 | 261 Okunma ABD, neden sürekli saldırıda 11 Ağustos 2018 | 261 Okunma Rahip Brunson itirafçı olsa ya! 28 Temmuz 2018 | 226 Okunma Vesayetçi demokrasiden etkili yönetime 21 Temmuz 2018 | 3.682 Okunma Turizmin içi kültürle dolar mı? 14 Temmuz 2018 | 91 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar