Terörü kaynağında kurutmak

İnsanın huzurlu olması için devletin güçlü olması, suçlular, hainler ve teröristlere asla fırsat vermemesi gerekir. Savunma durumundaki devlet güçlü değildir. PKK'nın yarım asra yaklaşan...

İnsanın huzurlu olması için devletin güçlü olması, suçlular, hainler ve teröristlere asla fırsat vermemesi gerekir. Savunma durumundaki devlet güçlü değildir. PKK'nın yarım asra yaklaşan varlığı bunun sonucudur. PKK ile aynı zaman diliminde devlet kurumlarında yuvalanan FETÖ, barış sürecini baltalayarak ülkeye korkunç bir zarar vermiştir. FETÖ'cülerin temizlenmesi PKK ile mücadeleyi de hızlandırmıştır.

Unutmayalım, devleti, devletin maaşlı haşhaşileri ile yıkmaya çalışan FETÖ,  sadece geriletilmiştir. FETÖ'cüler hala Gülen'in ağzının içine bakmaktadır. Ayda bir değişen yalanlarına körü körüne inanmaktadırlar. İşinden, aşından olan, cıscıbıldak kalan FETÖ'cüler bile bağlılıklarından taviz vermemektedir. Hasan Sabbah bile bu kadarını başaramamıştı. FETÖ, modern çağda modern köleler topluluğu oluşturmuştur. Üstelik üst düzey kadrosunun tamamı yurt dışındadır. Bunların çok az bir kısmı başına ödül konulan isimler arasında yer almaktadır. Devlet, daha FETÖ'nün aranan üst düzey yöneticilerinin tam bir listesini oluşturup sitesine koyamamıştır.

Devlet refleksi, tehlikeyi sezip önceden tedbir almayı gerektirir. Bu da devlette görev alanların uyanık olmasından geçiyor. Bu açıdan yaklaştığınızda, yapılan son kabine değişikliği, daha alt kademelerde görev değişiklikleri ile güçlendirilmelidir. Durağanlaşan, pasifleşen, koltuğuna yapışan kadrolarla icraat yapılamaz, ilerleme sağlanamaz!

Uyuşturucu satıcıları, kumar ve bahis oyunları ile içimizde terör estirenleri de unutmamak lazım. Telefonlara mesaj göndererek insanları tuzağa düşürmekten, kumara meyilli olanları yanlarına çekmeye kadar her yolu deniyorlar. Kontrol ettikleri paralar korkunç rakamlarla ifade ediliyor.

Devlet duraksayınca içimizdeki fırsatçılar hemen öne çıkıyor. Mafya babaları haraç toplamaya, terör örgütleri çocuk kaçırıp militarize etmeye, kumar mafyası sanal ve hileli yollardan insanımızın cebini boşaltmaya çalışıyor.

İster doğuda yaşasın, ister batıda yaşasın Türk insanı artık terör istemiyor, huzurlu, güvenli, maceradan uzak sakin bir hayata kavuşmak istiyor. Bu da devletin millete hizmet için var olduğu düşüncesini bürokrasinin tüm kademelerine yerleştirmekten geçiyor. Gerekirse hizmet içi kurslar düzenlenerek, bürokratın  halka rağmen değil, halk için hizmet etmesi gerektiği anlayışını yerleştirmek şarttır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD piyadeliğimiz bitti 18 Ağustos 2018 | 261 Okunma ABD, neden sürekli saldırıda 11 Ağustos 2018 | 261 Okunma Rahip Brunson itirafçı olsa ya! 28 Temmuz 2018 | 226 Okunma Vesayetçi demokrasiden etkili yönetime 21 Temmuz 2018 | 3.682 Okunma Turizmin içi kültürle dolar mı? 14 Temmuz 2018 | 91 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar