DEAŞ geri dönerse

ABD, Afganistan'a girdi, Taliban ve El Kaide gibi iki kanlı örgüt çıkardı ortaya. Irak'a girdi, Saddam'ı devirdi yerine DEAŞ'ı ortaya çıkardı. Irak'ı da Şii, Sünni ve Kürt bölgeleri diye üçe...

ABD, Afganistan'a girdi, Taliban ve El Kaide gibi iki kanlı örgüt çıkardı ortaya. Irak'a girdi, Saddam'ı devirdi yerine DEAŞ'ı ortaya çıkardı. Irak'ı da Şii, Sünni ve Kürt bölgeleri diye üçe ayırdı.

El Kaide, 11 Eylül'de ABD'yi kalbinden vurdu. Yolcu uçakları ile İkiz Kuleleri yerle bir edip binlerce masum insanı öldürdü. Amerikalıları terörle tanıştırdı ve içlerine korku saldı.

Şimdi aynı korkuyuDEAŞ Avrupa ülkelerinin başkentlerinde salıyor. ABD, Rakka'yı kuşattı, DEAŞ'ı ortadan kaldırmayı hedefliyor. DEAŞ tepkisini Avrupa başkentlerinde veriyor. Avrupa'dansavaşmak için akın akın Suriye ve Irak'a geçen batının it kopuk takımının tamamı birer Rambo'ya dönüştürüldü. Çoğunluğu da geri döndü. Şimdi ülkelerinde DEAŞ'ınkatliam talimatını bekliyorlar.

***

Bu aykırı ve problemli insan müsveddelerinin terör estirmesi için illa da silahları olması gerekmiyor. Almanya'da bir DEAŞ'lıdev kamyonu pazar yerindeki masum insanların üstüne sürdü. İngiltere'de Londra köprüsünde hızını artıran bir minibüs yayaları ezip geçmeye başladı. Teröristler, minibüsten indikten sonra köprünün az ilerisindeki barlara dalıp insanlarıbıçak darbeleri ile katletmeye başladı.

Batı başkentlerinde korku insanların içine öylesine işlemiş ki, terörle ilgisi olmayan olaylar bile büyük panik oluşturuyor. İngiltere'deki minibüslü, bıçaklı saldırının yaşandığı 3 Haziran günü bir dehşet de İtalya'da yaşandı. Dev ekrandan Juventus-Real Madrid karşılaşmasını izleyen Juventus taraftarları, bir anda kaçışmaya başladı. Havai fişeği bomba zanneden bir kadının çığlık atması sonucu yüzlerce kişi birbirini ezdi geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD piyadeliğimiz bitti 18 Ağustos 2018 | 261 Okunma ABD, neden sürekli saldırıda 11 Ağustos 2018 | 261 Okunma Rahip Brunson itirafçı olsa ya! 28 Temmuz 2018 | 226 Okunma Vesayetçi demokrasiden etkili yönetime 21 Temmuz 2018 | 3.682 Okunma Turizmin içi kültürle dolar mı? 14 Temmuz 2018 | 91 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar