Şu Müslümanların Hâlleri

Gelişen olayların hızına yetişemiyoruz. Hemen her gün ve saatte yeni bir gelişme yaşanıyor. Müslümanlar açısından hiç de iyi bir durumdan söz edilemez. Dağınıklıkları ve...

Gelişen olayların hızına yetişemiyoruz. Hemen her gün ve saatte yeni bir gelişme yaşanıyor. Müslümanlar açısından hiç de iyi bir durumdan söz edilemez. Dağınıklıkları ve parçalanmışlıklarının bir sonucudur bunlar.
Asıl işler yapılamıyor. Müslümanların gelişimi, ilerleyişi ve birlikteliğini sağlayacak eylemlerden yoksun kalınıyor. Savunma ve kendini koruma refleksi. Bunlar da yetmiyor.
Müslümanlar bu kuşatılmışlık çemberini kırmadan asla kendileri olamazlar.

Müslümanlar önce kendi ayak bağlarını çözmeliler, tutsaklıktan kurtulmalılar. Kendileri olmalılar.
Emperyalizm oyunlarını ustaca kurguluyor ve sahneliyor. Müslümanlar da onların figüranları olmaktan kurtulamıyorlar.

Amerika başta oyun tarzını belli etti. Terör olaylarının faturası Müslümanların üzerinde idi, bunu önce Suudi Arabistan üzerinde somutladı. İkiz Kuleler’in faturasını onlara çıkardı, ardından arzuladığı yere çekti ve bağladı. Bağlar bu kez kıpırdanmayacak kadar sıkılandı. Gelirlerini ipotekledi. Suud yetkilileri yaptıkları anlaşma ile kendilerini kurtardıklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bunlar şimdilik geçici. Kan emici ve sömürücü güç hiçbir zaman doymaz. Sürekli tüketir.
Trump’ın Suudi Arabistan gezisinin ardından hızlı gelişmeler oluyor. Önce Suud merkezli Amerika güdümlü bir İslâm NATO’su kuruldu. Etki altındaki bütün ülkeler oraya bağlandı. İsrail iyice rahatladı. Zaten rahattı artık kendilerini rahatsız edecek herhangi bir güçten söz edilemez.

Bu süreç önce Mısır ile başladı. Sisi’nin gelmesiyle o cephe rahatladı İsrail açısından. Oneminiute ve Mavi Marmara olaylarından sonra Türkiye’de halkanın içine dâhil edildi, eli kolu bağlandı ve hareketsiz kılındı. Güneyde gelişen olaylar ile zaten zor bir dönem geçiriyor. Çünkü güneyde, Suriye cephesinde muhatabımız ne DEAŞ, ne Suriye rejimi, ne PYD. Artık muhatap doğrudan doğruya Amerika.

Şimdi sıra Katar’a geldi. Beklenmedik bir zamanda. Bunun asıl nedeni nedir henüz biz bilemiyoruz. Arka planında neler oluyor?
Katar, Türkiye, İran, Yemen ilişkileri midir asıl sorun?
Türkiye Katar ilişiklerindeki ekonomik ilişkiler midir?
Terör örgütlerine yardım ve destek işin bahanesi. Bu son patlamaların faturası onlara çıkabilir mi? Neden çıkmasın. Yalan bilgiler ile haber üretmek ve yaymak çok da zor değil. Ne yazık ki Müslümanlar bunları fark edemiyorlar. Ya da korkudan çekiniyor, içlerine kapanıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kişi Değil Dava ve İnanç Bağlılığı 27 Aralık 2017 | 206 Okunma Sevgi İle Nefret Arasında ya da Uçurumunda 25 Aralık 2017 | 132 Okunma Kuşku ve Korku 22 Aralık 2017 | 109 Okunma Zamanın Hızında 20 Aralık 2017 | 101 Okunma Irkçı Emperyalizme Karşı Ortak Ses ve Maduro 18 Aralık 2017 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar