Nefretin Ürünü Nefret

İnsan olma bilinci yittiğinde farklı bir tip oluşur. Bir milletin insanlığa sunacağı değer geleneklerinden, köklerinden yani Müslümanlar açısından Kur’an ve sünnetten oluşur....

İnsan olma bilinci yittiğinde farklı bir tip oluşur. Bir milletin insanlığa sunacağı değer geleneklerinden, köklerinden yani Müslümanlar açısından Kur’an ve sünnetten oluşur. Müslüman’ın varlık sorunu değerler üzerine inşa olunur.

Nefret; insanı öteleme, dışlama, insan saymamaya götürür. İnsanı kazanmak yerine onu kaybetmeye dönük bir çaba olur. İnsanlığı kurtarma iddiasında bulunanlar insanı merkeze alınca ister istemez ona bir bütün olarak bakar. İnsan kazanma insanı hayata dâhil etme elbette zor. İnsan önce kendi yerini, konumunu yitirme gibi bir duyguya kapılır. Günümüz açısından insanın bencilliği sınır tanımazlığa götürüyor. Nedeni de önceliği kendine vermesi, kendi geleceğini düşünmesi. Belki de insan için en tanımlayıcı ve belirleyici tutum burada görülür.

İnsanlar birbirlerinin kuyusunu kazıyor deyimi tam da bunun için geçerli. İnsanoğlu gücü eline geçirince bunu lehine acımasız kullanabiliyor. Güç yitince ortada kalıyor. Belki buna en çarpıcı örnek Türkiye siyasasında bulunanların durumu gösteriyor. Geçmiş zamana ait olan, yaşanmışlıkların bugün için bir örnek olması gerekirken, tam tersi bir durum yaşanıyor. Sanki geçmişte hiçbir şey yaşanmamış hiçbir deneyim olmamış gibi olunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kişi Değil Dava ve İnanç Bağlılığı 27 Aralık 2017 | 206 Okunma Sevgi İle Nefret Arasında ya da Uçurumunda 25 Aralık 2017 | 132 Okunma Kuşku ve Korku 22 Aralık 2017 | 109 Okunma Zamanın Hızında 20 Aralık 2017 | 101 Okunma Irkçı Emperyalizme Karşı Ortak Ses ve Maduro 18 Aralık 2017 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar