Müslümanların Tuhaf Hâlleri

Müslümanların değişimi büyük dönüşümlere ve kırılmalara doğru hızla gidiyor. Beklenenin ötesinde bir durum. Şaşırtıcı, yanıltıcı ve hayal kırıcı....

Müslümanların değişimi büyük dönüşümlere ve kırılmalara doğru hızla gidiyor. Beklenenin ötesinde bir durum. Şaşırtıcı, yanıltıcı ve hayal kırıcı. Değişimlerin getirdikleri ile götürecekleri ile doğrudan birbiriyle bağlantılı. Bir kırılma yaşanıyorsa bu ciddî dönüşümlere neden olabiliyor.

Uzun bir süredir bu büyük değişimleri gözlemliyorduk. Fakat durumun bu kerteye varacağını açıkçası beklemiyorduk. İslâmî bilinçten muhafazakârlığa geçiş oradan daha ötelere gidiş söz konusu.

Bugünkü tanımı ve ifadesiyle zaten “muhafazakârlık” kavramı İslâmî bilinç ve düşünceyi karşılamıyor ve temsil etmiyor. Hem modern olmak hem de muhafazakâr olmak birbiriyle çelişik. Zaten süreç de bizi yanıltmıyor. Sekülerlerden daha seküler, batıcı modernistlerden daha modernist, daha tüketici, daha lüks tutkunu bir kesimden söz ediyoruz. Belli yerde bulunanlar belki geçmiş alışkanlıklarını sürdürüyorlar ama açtıkları yol ve gidiş onların çok ötesinde. Bunu salt siyasal anlamda ifade etmiyoruz. Hayatın hemen bütün alanlarına yansıyor ne yazık ki.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kişi Değil Dava ve İnanç Bağlılığı 27 Aralık 2017 | 206 Okunma Sevgi İle Nefret Arasında ya da Uçurumunda 25 Aralık 2017 | 132 Okunma Kuşku ve Korku 22 Aralık 2017 | 109 Okunma Zamanın Hızında 20 Aralık 2017 | 101 Okunma Irkçı Emperyalizme Karşı Ortak Ses ve Maduro 18 Aralık 2017 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar