Müslümanların Geleceği Emperyalizme Terk Edilemez

Müslümanların dağılmışlığı, parçalanmışlığı önemli bir sorun. Bu sorun hemen bütün hayatı, şimdiyi ve geleceği etkiliyor. Umutlarını tüketenler başkalarından...

Müslümanların dağılmışlığı, parçalanmışlığı önemli bir sorun. Bu sorun hemen bütün hayatı, şimdiyi ve geleceği etkiliyor. Umutlarını tüketenler başkalarından medet umarlar. Gözlerini, güçlü olan kimse onlara dikerler. Onlarla birlikte kendilerini kurtarmayı düşünürler. Bu düşünüş giderek kökleşir ve karşılık bulursa o millet kendisini ölüme ve yıkıma terk eder. Bir millet kendi geleceğini bir başka millete bırakır ve umutlanırsa bu onun için hiç de iyi ve hayırlı bir sonuç olmaz. Kendi kendisinin yıkımını hazırlar.
Bugünün görünümü ne yazık böyle. Güç ve korkuya yenik düşüyor. O zaman da kendisine en yakın olabilecek olanı tercih ediyor. Ya da kendisine en çok umut verene bağlanıyor. Bu bağlanış kendisini güçsüz kılıyor.

Müslümanların geleceği Müslümanlarla birlikte olmakla olur. Batı, Orta Çağ karanlığından kurtulmak için aydınları cesaretle seslerini yükselttiler. Umutsuz olmalarına, korkunç bir geleceğin kendilerini beklediğini bildikleri hâlde cesaretle bir kıvılcım çaktılar, karanlığa cılız ışıklarını tuttular. Ancak önlerini görebiliyorlardı. Kilise ile krallığın korkulu duvarlarını zamanla aştılar. Müslümanların özgür ve rahat olduğu bir zamanda oldu bütün bunlar. Müslümanlar Batı’ya yüzünü çevirdikten sonra kompleksten kurtulamadı. Onlara sokuldukça sokuldu. Geçen zaman Müslümanların aleyhine işledi. Ve bugüne gelindi. Dağılmış bir Müslüman coğrafya, umutsuzluğa kapılmış ve yenilmiş, gelecek umudunu yitirmiş bir millet.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kişi Değil Dava ve İnanç Bağlılığı 27 Aralık 2017 | 206 Okunma Sevgi İle Nefret Arasında ya da Uçurumunda 25 Aralık 2017 | 132 Okunma Kuşku ve Korku 22 Aralık 2017 | 109 Okunma Zamanın Hızında 20 Aralık 2017 | 101 Okunma Irkçı Emperyalizme Karşı Ortak Ses ve Maduro 18 Aralık 2017 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar