Medeniyet Bilinci, İslâm Kültürü

Savaşlar tek yönlü yapılmıyor. İslâm milleti üzerinde süren savaşlar çok boyutlu ve çok yönlü. Büyük bir yıkım ile karşı karşıya bulunuyoruz. Şu zamanda medeniyet bilinç...

Savaşlar tek yönlü yapılmıyor. İslâm milleti üzerinde süren savaşlar çok boyutlu ve çok yönlü. Büyük bir yıkım ile karşı karşıya bulunuyoruz. Şu zamanda medeniyet bilinç ve duyarlığı çok daha önem kazanıyor. Görsel yıkımlardan çok daha yıkıcı olan kültür, ruh ve medeniyet bilincidir. Bir millet ancak bu yıkımlardan sonra yok olmaya mahkûm.

İslâm milletini kemiren kemirgenler de çok yönlü. Bir milletin birlik ve bilinç ruhunu yok etmenin en kolay, sonuca varmanın yolu kültürünü, inanç ve bilincini yok etmektir.

Batılılaşma ile birlikte değerler kavramının anlamı değişti. Zihinlerde yıkılmaz putlar oluşuyor. Irk, yanı ulus eksenli bakışlar iyice kökleşti. Müslüman olduğu savında bulunanlar da bu hastalığa kapıldılar. Oryantalistler artık dışarıdan değil içeriden büyük yıkımı sürdürüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kişi Değil Dava ve İnanç Bağlılığı 27 Aralık 2017 | 206 Okunma Sevgi İle Nefret Arasında ya da Uçurumunda 25 Aralık 2017 | 132 Okunma Kuşku ve Korku 22 Aralık 2017 | 109 Okunma Zamanın Hızında 20 Aralık 2017 | 101 Okunma Irkçı Emperyalizme Karşı Ortak Ses ve Maduro 18 Aralık 2017 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar