İttihatçı Irkçı Jakoben Ruh Hortladı

İslâm milletinin başının belâsı ırkçılık giderek öne çıkıyor, ayrılıklar ve uçurumlar derinleşiyor. İslâm milletinin çok parçalı hâle gelmesi Tanzimat...

İslâm milletinin başının belâsı ırkçılık giderek öne çıkıyor, ayrılıklar ve uçurumlar derinleşiyor. İslâm milletinin çok parçalı hâle gelmesi Tanzimat sonrası özellikle Fransız düşüncesinin etkisi, aydınların yabancı ruhlu duygulara kapılması sonucu gelinen durum ortada. Arapçılık, Türkçülük, Kürtçülük, Arnavutçuluk gibi ırk eksenli ayrışmalar Müslümanların gücünü azalttı. Etkisiz kıldı. Bu da emperyalizmin arzuladığı bir sonuçtu.

Araplar; kabile ve aşiret ırk ötesi bir bölünmeyle darmadağın. Yakın zamanda emperyalizm güdümlü bir Arap Birliği girişim ve çabası var. Onlar da ayrışıyorlar. Fakat İslâm milletinin doğuşu ve gelişimi Mekke ve Medine merkezli. Yeryüzünde ırk ve kavim ruhunu öteleyen bir İslâm milleti doğuşunu sağlayan Sevgili Efendimiz’in ümmeti, milleti şimdi başka bir yere sürüklendi. Bu kavim kendi gerçeğinin dışında.

Bölünmeler sadece ırk eksenli değil. Mezhep, meşrep siyasal bölünmeler, batıdan gelen ideolojik ayrışmalar dağılmayı hızlandırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kişi Değil Dava ve İnanç Bağlılığı 27 Aralık 2017 | 206 Okunma Sevgi İle Nefret Arasında ya da Uçurumunda 25 Aralık 2017 | 132 Okunma Kuşku ve Korku 22 Aralık 2017 | 109 Okunma Zamanın Hızında 20 Aralık 2017 | 101 Okunma Irkçı Emperyalizme Karşı Ortak Ses ve Maduro 18 Aralık 2017 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar