İnsanın Tükendiği Zamanlar

Kişinin geçmişi, yaşanmışlığı en büyük deneyimi. Kendi laboratuvarı. İnsanın kendisine ilişkin belli ölçütleri var. Bu, belli bir bilinç gerektirir. Dikkat, özen ve duyarlık. Toplumsal...

Kişinin geçmişi, yaşanmışlığı en büyük deneyimi. Kendi laboratuvarı. İnsanın kendisine ilişkin belli ölçütleri var. Bu, belli bir bilinç gerektirir. Dikkat, özen ve duyarlık. Toplumsal durumlar da aynı. Tek tek bireyler bir varlık ise toplum o parçaların bütünü.
Nefs sahibi insan ikilemler içinde zıtların çekişmesini yaşar sürekli. Kişinin varlık bilinci bunları tercihte kolaylık sağlar.

İnsanın düştüğü kimi durumlar bir çıkmaz oluşturur. Sigaraya, alkole ve kimi durumlara tutkun olan birinin durumu gibi. Sağlığına toplumsal duruma zararlı olduğu hâlde bundan vazgeçmeyişi, onu bir sığınak gibi görüşü ve savunuşu da bir çıkmaz. Bu, kimi zaman dönülmez bir süreç oluşturur. Giderek koyulaşır. Bunların bazıları hafif ya da haz aldırıyor olması sorunu yok saymayı gerektirmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kişi Değil Dava ve İnanç Bağlılığı 27 Aralık 2017 | 206 Okunma Sevgi İle Nefret Arasında ya da Uçurumunda 25 Aralık 2017 | 132 Okunma Kuşku ve Korku 22 Aralık 2017 | 109 Okunma Zamanın Hızında 20 Aralık 2017 | 101 Okunma Irkçı Emperyalizme Karşı Ortak Ses ve Maduro 18 Aralık 2017 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar