SOSYAL MEDYADA HOLLYWOOD FARKI

Gazetemiz yazarlarından Atilla Gökçe’yle TRT Spor’da yaptıkları futbol sohbet programını keyifle izlediğim Deniz Satar, Amerika gezisini tamamlayıp, döndü. Çünkü Satar, ‘Spor Sabahı’yla hafta...

Gazetemiz yazarlarından Atilla Gökçe’yle TRT Spor’da yaptıkları futbol sohbet programını keyifle izlediğim Deniz Satar, Amerika gezisini tamamlayıp, döndü. Çünkü Satar, ‘Spor Sabahı’yla hafta sonları yeniden TRT Spor’da olacak.
Satar, programa başlamadan Amerika gezisinde Twitter’ın Los Angeles ofisinde katıldığı eğitimden öğrendiklerini takipçileriyle paylaştı. İşte Satar’ın eğitimde aldığı notlardan takipçileri için hazırladığı ‘flood’: 
Dolaylı tanıtım
“Beş kategoriye ayırdıkları ‘influencer’lar içinde en fazla önemi ‘makro influencer’a veriyorlar. Sebebi celebrity’lerin aşırı fiyat politikası ve mega influencer’ların gerçek etkisinin sayısal görünümlerin çok altında olması. Spesifik bir alanda kaliteli içerik üreten mikro influencerlar da bir yıl öncesine kadar daha revaçta... Kaliteli bir moda, fitness içeriği ya da farklı hayat tarzları sunuyorsanız, sayısal görünümünüzün çok üzerinde bir etki yaratabilirsiniz.
Dumbo, sesi, uzun kulakları ve burnuyla çok sevimli bir kahraman. Ve bir reklamcı üretimi. Global bir markanın sosyal medya üzerinden yaptığı derin araştırmalar sonucu üretilmiş ‘Dumbo’ fikri... Kanada TV’sinin bilim-kurgu dizisi ‘Haven’, tanıtımını sadece influencerlar aracılığıyla yapmış ve ilk bölümü izlenme rekoru kırmış. Influencerlar bir salonda toplanıp, ilk bölümü izleyip, yorumlarını eş zamanlı paylaşmış. Influencerlar gişeyi etkiliyor mu? Başroller evet, yan roller hayır. Korku filmlerinde etkileşim daha yüksek. 
Başrol oyuncularının geleneksel reklam fiyatıyla sosyal medya ücretleri hemen hemen aynı. Takipçi profili de elbette kritik bir detay. Bella Thorne, 20 milyon takipçili genç bir yıldız. Ama başrol oynadığı film, genç kızların ilgisini çekmiyor ve gişede çakılıyor. Analistlere göre bunun sebebi, takipçi profiliyle sinema izleyici profilinin örtüşmemesi.
Yeni yöntemler
Gi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CEO’nun kibri markayı bitirdi 25 Nisan 2024 | 747 Okunma Türk ‘Romeo’ Yunan 'Juliet' 23 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkan Şoray’dan güldüren anılar 21 Nisan 2024 | 233 Okunma “Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor” 21 Nisan 2024 | 123 Okunma Ekrana çıksa ne diyecek? 20 Nisan 2024 | 303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar