RTÜK'ün dizi cezaları televizyonların hali

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK),  FOX’un ‘Kalbimdeki Deniz’, Show TV’nin ‘Çukur’ ve Kanal D’nin ‘Siyah Beyaz Aşk’ dizilerine verdiği cezalar enteresan. ‘Çukur’a ceza...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK),  FOX’un ‘Kalbimdeki Deniz’, Show TV’nin ‘Çukur’ ve Kanal D’nin ‘Siyah Beyaz Aşk’ dizilerine verdiği cezalar enteresan. ‘Çukur’a ceza verilmesinin sebebi şu:  “Alkol kullanımı, yoğun öpüşme ve sevişme sahnelerine yer verilmesi.” 

‘Kalbimdeki Deniz’deki Diyar’ın, “Kadın bizim oralarda bildiğin mal. Babamın ahırdaki atı kadar bile değerim yok. Ha konağın iti, ha ben” demesi cezanın sebebi. Çünkü RTÜK bu sözleri, “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde” gördü! 

 RTÜK, ‘Siyah Beyaz Aşk’taki Ferhat’ın Dr. Aslı’yı alıkoyması, yalvarmalarına kulak asmaması ve tehdit edip evlenmeye zorlamasına ise şu gerekçeyle ceza kesti: “Kadına yönelik şiddeti destekleyen söz, görüntü ve olay örgüsüne yer verildi. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden, kadını istismar eden program olmaz.”  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekrana çıksa ne diyecek? 20 Nisan 2024 | 1 Okunma TikTok ve X’e erişim engeli! 18 Nisan 2024 | 131 Okunma Alışık, formunu nasıl koruyor? 16 Nisan 2024 | 99 Okunma “Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim” 14 Nisan 2024 | 105 Okunma Aleyna Tilki’nin gizli düşmanları! 14 Nisan 2024 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar