NIKE’ın Türk Bayrağı ayıbı

Dünyayı yönetenlerin katıldığı toplantılardaki toplu hatıra fotoğrafı çekiminde, ülkelerini temsil eden liderlerin duracakları yere o ülkenin küçük bayrağı konulur. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, her seferinde o bayrağı yerden alır, cebine koyar...

Neden? Amerikalı bayrağından şort, İngiliz iç çamaşırı yapıyor. Çünkü kanunları ve manevi değerleri buna izin veriyor olabilir. Türkiye’de ise Türk Bayrağı Kanunu var. Ne diyor kanun? 

“Türk bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez.” 

Türk bayrağının şekli, yapımı ve korunmasına ilişkin kanuna uymayanlar, Türk Ceza Kanunu’nun 526’ncı maddesi uyarınca cezalandırılır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekrana çıksa ne diyecek? 20 Nisan 2024 | 150 Okunma TikTok ve X’e erişim engeli! 18 Nisan 2024 | 131 Okunma Alışık, formunu nasıl koruyor? 16 Nisan 2024 | 101 Okunma “Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim” 14 Nisan 2024 | 105 Okunma Aleyna Tilki’nin gizli düşmanları! 14 Nisan 2024 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar