'Mehmetçik'in başarısı

TRT’nin iddialı dönem dizilerinden “Mehmetçik Kut-ül Amare”nin ilk bölümünün ne kadar reyting alacağı merak konusuydu. Dizinin ilk bölümü “Tüm Seyirciler” kategorisinde 7.45 reytingle ikinci...

TRT’nin iddialı dönem dizilerinden “Mehmetçik Kut-ül Amare”nin ilk bölümünün ne kadar reyting alacağı merak konusuydu.

Dizinin ilk bölümü “Tüm Seyirciler” kategorisinde 7.45 reytingle ikinci, AB’de 9.57 reytingle ABC1’de ise 8.70’le birinci oldu.

TV dünyasında, “Her işin ilk bölüm reytingi tanıtımın başarısı/başarısızlığı, sonraki reytingleri ise projenindir” denir.

TV dünyasının bir gerçeği daha var.

Sezon başında ekrana gelen yeni projelerin şansı, sezon ortasında başlayanlara oranla daha yüksektir.

Bu gerçekleri de dikkate alarak “Mehmetçik Kut’ül  Amare” dizisi iyi bir başlangıç yaptı. Dizi, “Total”de “Bizim Hikaye” dışındaki her yapımdan biraz seyirci alarak bu rakamlara ulaştı. “Mehmetçik” başlayana kadar Perşembe akşamında dönem dizisi olarak sadece “Vatanım Sensin” vardı. Dönem dizisinin ikiye çıktığı ilk akşamın sonunda kazanan “Mehmetçik”, kaybeden “Vatanım Sensin” oldu. Çünkü TRT 1’in yeni dizisi, Kanal D’de ikinci sezonunu yaşayan “Vatanım Sensin”i üç kulvarda da geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anev’de ‘Kültür Başkenti’ şovu! 28 Mart 2024 | 57 Okunma Shakira’nın vücut kimyası bozuldu! 26 Mart 2024 | 199 Okunma Satılmayanları yakan markalar 24 Mart 2024 | 285 Okunma 'İguanalarım beni bilim insanı yaptı' 24 Mart 2024 | 94 Okunma Paris’te ‘Erik Dalı’ 23 Mart 2024 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar