İzmir’in itfaiyeci kadınları dizi olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın itfaiyeci kadınları, şimdiye kadar sadece haklarında yapılan haberlerle tanınıyordu. Zaman zaman yazılı ve görsel...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın itfaiyeci kadınları, şimdiye kadar sadece haklarında yapılan haberlerle tanınıyordu. Zaman zaman yazılı ve görsel basının özel haber yaptığı İzmir’in kadin itfaiyecilerini altı ay sonra ekranda her hafta izleyecek insanlar. 
Çünkü Limon Yapım’ın sahibi Hayri Arslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde itfaiyeci olarak çalışan 50 kadından öyküleri en ilginç olanları dizi kahramanı yapacak. Şimdilik kod adı ‘İçimizdeki Yangın’ olan diziyi FOX için çekeceğini belirten Arslan, bu amaçla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli izni aldığını söyledi. Limon Yapım’ın sahibi, beş itfaiyeci kadının gerçek yaşamını, arşivlerdeki yangın dosyalarından yola çıkarak kurmaca bir senaryoya dönüştüreceklerini anlattı. 

TELEVİZYONLARA YILDA 3.8 MİLYARLIK REKLAM

Reklamcılar Derneği’nin yıllardır yayımladığı medya ve reklam yatırımları tahmin raporu var. Reklamcılar, ilk kez bağımsız danışmanlık şirketi Deloitte işbirliğiyle metodoloji çalışması yaptı. Başta RTÜK olmak üzere sektör-medya örgütlerinin sağlıklı verileri ışığında Reklam Verenler Derneği ile Reklamcılar Derneği’nin double check yaptığı rapor, medya sektörünün geleceğine ışık tutan
bir çalışma…

Bu ay Reklamcılar Derneği Başkanı Nil Bağcıoğlu’nun sunumunu yaptığı rapor, RD Yatırımlar Danışma Kurulu’nun Deloitte danışmanlığındaki bir yıllık çalışmasının ürünü.  

2017’de toplam medya yatırımları 2016’ya göre  yüzde 6.3 arttı ve 8.02 milyara çıktı. Reklam pastasından en büyük pay yüzde 47.8 ile televizyonların oldu.
İkinci sırayı ise yüzde 25.9’la dijital aldı. 

Televizyonun reklam pastasından aldığı pay, uzun yıllar sonra ilk kez yüzde 50’nin altına düştü. Yazılı basının payı bir yılda yüzde 10 küçüldü. 

Netflix’in 2017 prodüksiyon harcamasının 8 milyar dolar olduğu dünyada, Türkiye’nin toplam reklam pastası 8 milyar TL yani 2 milyar dolar civarında.   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk ‘Romeo’ Yunan 'Juliet' 23 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkan Şoray’dan güldüren anılar 21 Nisan 2024 | 231 Okunma “Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor” 21 Nisan 2024 | 122 Okunma Ekrana çıksa ne diyecek? 20 Nisan 2024 | 302 Okunma TikTok ve X’e erişim engeli! 18 Nisan 2024 | 137 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar