‘İstanbullu Gelin’ bize neyi ispatladı?

Başrollerini Özcan Deniz’le Aslı Enver’in paylaştığı ‘İstanbullu Gelin’, 31 Mayıs’ta final yapacak. Star TV, diziyi, son bölümün ardından ekrana getireceği ‘Veda’ filmiyle uğurlayacak...

‘İstanbullu Gelin’e Veda’da senaristi, yönetmeni, başrol oyuncuları, izleyicileri ve köşe yazarlarının diziye dair açıklamaları ekrana gelecek. Star TV yöneticileri benden de görüş istedi. Yapılan çekimde her kişiye ayrılan süre kısıtlı olduğu için 1-2 cümleyle yetindim.  
Dizi, yayınlandığı üç sezon boyunca aldığı reyting ve reklam geliriyle, sadece kanalın yönetimini değil, onu satın alan 47 ülke televizyonunu da mutlu etti. Çünkü o ülkelerde yayınlandığı akşamlar, en çok izlenen yapımdı.  
‘İstanbullu Gelin’in Türkiye ve 47 ülkedeki başarısı, aslında ülkemizdeki bazı kanal yöneticilerinin diziler konusunda ne denli öngörü yoksunu olduklarını ortaya koydu. 
Nasıl mı? 
İşte böyle:  
O3 Medya, ‘İstanbullu Gelin’i aslında Star TV’ye değil FOX’a çekecekti. Taraflar sözleşme için bir araya geldiğinde, o dönem FOX Dramalar Koordinatörü, “Özcan Deniz, bu diziye olmaz... Onu çıkarıp yerine daha genç, no-name birini alalım. Böylece bütçesi de düşer” deyince, yapımcı Saner Ayar, masadan kalktı ve diziyi Star TV’ye sattı.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anev’de ‘Kültür Başkenti’ şovu! 28 Mart 2024 | 59 Okunma Shakira’nın vücut kimyası bozuldu! 26 Mart 2024 | 199 Okunma Satılmayanları yakan markalar 24 Mart 2024 | 285 Okunma 'İguanalarım beni bilim insanı yaptı' 24 Mart 2024 | 94 Okunma Paris’te ‘Erik Dalı’ 23 Mart 2024 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar