İki film festivaline dair ilginç notlar

"25’inci Uluslararası Adana Film Festivali" bitmeden başlayan “55’inci Uluslararası Antalya Film Festivali” de sona erdi. İki festivali de yerinde takip ettim. Belediyelerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iki...

"25’inci Uluslararası Adana Film Festivali" bitmeden başlayan “55’inci Uluslararası Antalya Film Festivali” de sona erdi. İki festivali de yerinde takip ettim. Belediyelerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iki yarışmayı da mukayese etmek gerekirse, öncelikle vurgulamam gereken şudur:

Düne kadar iki festivalin ortak noktası “Türk Sineması”ydı… İki festival de, çekilen yeni Türk filmlerinin yarıştığı arenaydı… Birkaç yıldır iki festival arasındaki ortak noktalar azaldı. Antalya gibi uluslararası filmleri de yarıştıran Adana’da “Ulusal sinema” hâlâ başrolde. Bu yıl 15 Türk filminin yarıştığı Adana’da “Sibel”, “En İyi Film” seçildi. Diğer ödülleri ise “Anons”, “Kelebekler”, “Kardeşler”, “Dört Köşeli Üçgen”, “İçerdekiler” “Güvercin” ve “Güvercin Hırsızları” paylaştı.

Ödüller Doğu’ya

Antalya malum, Türk Sineması’nı uluslararası arenaya taşıma adına yerli film yarışmasını uluslararasının içine kattı. O nedenle bu yıl Antalya’daki finalde sadece iki Türk filmi yarıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anev’de ‘Kültür Başkenti’ şovu! 28 Mart 2024 | 51 Okunma Shakira’nın vücut kimyası bozuldu! 26 Mart 2024 | 198 Okunma Satılmayanları yakan markalar 24 Mart 2024 | 284 Okunma 'İguanalarım beni bilim insanı yaptı' 24 Mart 2024 | 94 Okunma Paris’te ‘Erik Dalı’ 23 Mart 2024 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar