Facebook için tıklanma insan canından değerli

50 milyon kullanıcısının bilgilerini siyasi danışmanlık şirketine verince itibar kaybına uğrayan Facebook, yeni bir skandala imza attı. Facebook’un yöneticisi Andrew Bosworth’un, çalışanlara...

50 milyon kullanıcısının bilgilerini siyasi danışmanlık şirketine verince itibar kaybına uğrayan Facebook, yeni bir skandala imza attı. Facebook’un yöneticisi Andrew Bosworth’un, çalışanlara, “Büyümek için her yolun mubahtır” şeklindeki iç yazışması medyaya sızınca dünya ayağa kalktı. Şirketin kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Bosworth’un yazdıklarının Facebook’un felsefesini yansıtmadığını açıkladı, ama boşuna… Çünkü Harvard’ı bitirdikten sonra 2006’da katıldığı Facebook’un haber akışını yöneten Bosworth’un çalışanlara gönderdiği iç yazışmada özetle anlattığı şu: 

Facebook olarak verdiğimiz kışkırtıcı haberler yüzünden birileri hedef haline gelebilir, birileri ölebilir, ama biz daha çok insana ulaşırız. Büyümek için her şey mubahtır. Daha fazla tık alabilmek için sorgulamaya açık bütün yeni faaliyetler normal. Yeter ki erişim ağımız genişlesin, üyemiz artsın, haberlerimiz tıklansın.  

Yöneticinin çalışanlara tavsiyesi veya talimatı medyaya sızıp Facebook’u sarsınca Bosworth, bu yazışmayı yollarken aslında içindeki fikirleri benimsemediğini, ama personeli kışkırtıcı bir tartışma açmak amacıyla paylaştığını açıkladı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk ‘Romeo’ Yunan 'Juliet' 23 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkan Şoray’dan güldüren anılar 21 Nisan 2024 | 231 Okunma “Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor” 21 Nisan 2024 | 122 Okunma Ekrana çıksa ne diyecek? 20 Nisan 2024 | 302 Okunma TikTok ve X’e erişim engeli! 18 Nisan 2024 | 137 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar