Düzceli kadınların lezzetli ot festivali

Cumartesi Düzce’deydim… Düzce Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisinin, bu yıl 4’üncüsünü  düzenlediği festivalin açılışı vardı. “Düzce Otları Tyche Bereket...

Cumartesi Düzce’deydim… Düzce Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisinin, bu yıl 4’üncüsünü  düzenlediği festivalin açılışı vardı. “Düzce Otları Tyche Bereket Festivali”nin kortejine katılan “Bereket Tanrısı” Tyche gibi giyinmiş kadınlar, taşınan pankartlar, çocuklarıyla yürüyen aileler, festivalin nasıl geçeceğinin göstergesiydi. Festival alanındaki standları tek tek dolaştım. Kadınların hazırlayıp, satışa sunduğu yemekler arasında halen mutfaklarda yapılanların yanı sıra hasret kaldığımız  en azından benim  tatlar da vardı… Özellikle ısırgan yemeğini görünce, çocukluk yıllarım geldi aklıma… Rahmetli annemin yaptığı bu yemeği çok severim. Şeker hastası olduğum için sebzeler, otlar artık vazgeçilmezim. O nedenle “Düzce 4. Ot Festivali”ndeki ilk tercihim ısırgan otu yemeği oldu. Hala tadı damağımda… Sonraki tercihim ise Trabzon’da turşusu, soğanlı  sarımsaklı kavurması yapılan kaldirik otuydu. Yumurtayla yapılmış kaldirikten bir kase yemekle yetinmeyip, paket bile yaptırdım.  

Düzceli kadınların mutfaklarında hazırlayıp, satışa sundukları yemeklere müthiş ilgi vardı. Alanda sohbet ettiğim Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar’a şöyle bir öneride bulundum: 

Alaçatı’daki festival, sosyetenin ve ünlülerin, Düzce’nin ot festivali de halkın gözdesi. Yerinizde olsam, “Ot Festivali” kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında dereceye giren kadınlara sabit bir yer açar, yıl boyunca insanların bu lezzetleri tatmasını sağlar, Alataçatı’ya fark atarım. 

GÖKYÜZÜNÜN YIRTICILARI YENİKAPI’DA ŞOV YAPACAK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TikTok ve X’e erişim engeli! 18 Nisan 2024 | 129 Okunma Alışık, formunu nasıl koruyor? 16 Nisan 2024 | 98 Okunma “Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim” 14 Nisan 2024 | 105 Okunma Aleyna Tilki’nin gizli düşmanları! 14 Nisan 2024 | 90 Okunma Akpınar’ın kızı kime, niye kızdı? 13 Nisan 2024 | 315 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar