'Doctor Who' dizisi turizmin hizmetinde

İlk kez gittiğiniz bir şehirde, konaklayacağınız otelde işlemleriniz sürerken ne yaparsınız?  İçmek için bir şey söyler, varsa lobide şehir rehberi veya broşürleri incelerim.  Galler Cardiff...

İlk kez gittiğiniz bir şehirde, konaklayacağınız otelde işlemleriniz sürerken ne yaparsınız? 

İçmek için bir şey söyler, varsa lobide şehir rehberi veya broşürleri incelerim. 

Galler Cardiff de ilk kez gittiğim şehirlerden biri. Future Inn Otel’in lobisinde beklerken BBC’nin kült dizisi ‘Doctor Who’nun broşürünü gördüm.

1963 yılında başlayıp, TV tarihinin en uzun soluklu ve başarılı bilim kurgu dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, 2005’ten itibaren yeni versiyonu çekilen ‘Doktor Who’ platosunun yerini gösteren harita bile vardı broşürde. Üstelik plato otelimize birkaç kilometre uzaklıktaydı.

Cardiff’e bizi götüren Pepsi

Türkiye’nin kıdemli Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik’e, “Gezilecek yerler listemize İngilizlerin 1963’te çekmeye başladığı bilim kurgunun setini de alalım” dedim. 

 Giriş 16 sterlin 

Real Madrid FC ile Juventus arasındaki Şampiyonlar Ligi final maçından birkaç saat önce ‘Doctor Who’nun çekildiği platoya gittik. Çelik konstrüksiyondan taş çatlasın birkaç bin metrekarelik platoya giriş ücretli. 16 sterlin ödeyince, görevliler eşliğinde turluyorsunuz kült dizinin platolarını. Fotoğraf ve video çekmenin yasak olduğu platodaki yarım saatlik turdan sonra; tıpkı Hollywood stüdyolarındaki gibi çıkışlar, dizideki kullanılan her şeyin sergilendiği ve satıldığı mağazadan… Her giren mutlaka hatıra veya hediyelik bir şeyler alıp, öyle çıkıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CEO’nun kibri markayı bitirdi 25 Nisan 2024 | 626 Okunma Türk ‘Romeo’ Yunan 'Juliet' 23 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkan Şoray’dan güldüren anılar 21 Nisan 2024 | 233 Okunma “Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor” 21 Nisan 2024 | 123 Okunma Ekrana çıksa ne diyecek? 20 Nisan 2024 | 303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar