Ayla Golden Golden Globe ve akademi jürisini ağlattı

Türkiye’nin ‘Oscar’a yolladığı ‘Ayla’ filmi, Los Angeles’taki ilk sınavından başarıyla çıktı. Filmin Hollywood’taki lobi ajansı, Akademi ve Golden Globe jürisi için...

Türkiye’nin ‘Oscar’a yolladığı ‘Ayla’ filmi, Los Angeles’taki ilk sınavından başarıyla çıktı. Filmin Hollywood’taki lobi ajansı, Akademi ve Golden Globe jürisi için özel bir gösteri düzenledi.

Söylenenlere göre, çoğunlukla boş geçiyormuş Ocar’a aday adayı olan yabancı filmlerin jüriye yaptıkları gösteriler...  Jüri üyelerinden 5-10 kişi katılıyor, onların da bir kısmı filmi biraz izledikten sonra çıkıyormuş.

Türk yetkililer bu nedenle gösterimi iptal etmek istedi, ‘Ayla’nın Los Angeles’taki lobi şirketi ise yapmakta ısrar etti.

Jüri üyelerinden ne kadar katılım olacak, filmi izledikten sonra ne diyeceklerini merak ederek gittim Los Angeles Creative Artist Agency’deki (CAA) özel gösteriye...

‘Ayla’yı ilk kez Kos’ta, burada yaşayan Türkler ve Yunanlara, ikincisinde ise Los Angeles’ta Oscar’ı düzenleyen Akademi’nin ve Golden Globe’un jürisindeki Amerikalılarla izlemiş biri olarak   kanaatim şu:

Çin’le savaşan Güney Kore’ye destek için giden Türk askerlerinden Astsubay Süleyman Dilbirliği’yle savaşta ailesini kaybetmiş ‘Ayla’ adlı küçük Koreli arasındaki baba-kız ilişkisi, Ege’nin karşı yakasındaki komşularımız gibi Amerikalıları da etkiledi. İzleyen herkes gibi Akademi ve Golden Globe jürisini de ağlattı.

CAA’nın sinema salonu tıklım tıklımdı. Yaş ortalaması 60 civarındaki jüri üyeleri uyumadan, sıkılıp, salonu terk etmeden izledi ve ağladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk ‘Romeo’ Yunan 'Juliet' 23 Nisan 2024 | 39 Okunma Türkan Şoray’dan güldüren anılar 21 Nisan 2024 | 230 Okunma “Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor” 21 Nisan 2024 | 122 Okunma Ekrana çıksa ne diyecek? 20 Nisan 2024 | 302 Okunma TikTok ve X’e erişim engeli! 18 Nisan 2024 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar