‘Atv kapatılsın’ diye tweet atanlar kimler?

İstedikleri üzüm yemek mi, bağı yok etmek mi yoksa bağcıyı dövmek mi? Bunu anlamak için ‘ATV kapatılsın’ hashtag’iyle tweet atan yüzlerce hesabın, binlerce paylaşımını okuyunca, “Dinime küfreden bari Müslüman olsa” sözü geldi aklıma...Çünkü Twitter’da...

Türkiye’de Radyo-Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) adlı bir kuruluş var mı?
Evet.
RTÜK’ün görevi ne?
Radyo ve televizyonların yayınlarını denetlemek, varsa yayın ilkelerini ihlal edenlere RTÜK Kanunu’na göre müeyyide uygulamak.

RTÜK ceza verince radyo ve televizyonlar bunu hemen uygulamak zorunda mı? RTÜK ceza verince radyo ve televizyonlar bunu hemen uygulamak zorunda mı? Hayır. Çünkü RTÜK’ün her kararına karşı yargı yolu açık.

‘Radyo ve televizyonları denetlesin’ diye kurulan RTÜK’ün kararlarında bile son söz yargının...‘Radyo ve televizyonları denetlesin’ diye kurulan RTÜK’ün kararlarında bile son söz yargının...‘Twitter mahkemesi’nde ise polis, savcı ve yargıç aynı kişi.

Ahlak bekçileri!

ATV’deki Esra Erol’un programında geçtiğimiz hafta, DNA testi sonunda oğlunun babası eşi Ferdi Karakuş yerine kendisinden 28 yaş büyük komşusu Cengiz Koraltan -önceki gün bu yüzden meydan dayağı yiyen- çıkması üzerine Esra Karakuş’un sevinç çığlığı atması olay oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TikTok ve X’e erişim engeli! 18 Nisan 2024 | 131 Okunma Alışık, formunu nasıl koruyor? 16 Nisan 2024 | 99 Okunma “Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim” 14 Nisan 2024 | 105 Okunma Aleyna Tilki’nin gizli düşmanları! 14 Nisan 2024 | 90 Okunma Akpınar’ın kızı kime, niye kızdı? 13 Nisan 2024 | 316 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar