Antalya'ya alternatif ulusal film yarışması

Sinemanın meslek örgütleriyle 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’ni düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel arasındaki krizin ardından 1 Ekim’de “Meslek...

Sinemanın meslek örgütleriyle 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’ni düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel arasındaki krizin ardından 1 Ekim’de “Meslek örgütleri film festivali yapsın” diye yazmıştım. Ben, ciddi bir yarışmayı kastetmiştim, ama “Sivas” filminin yönetmeni Kaan Müjdeci, sinema meslek örgütlerinin de desteğiyle Antalya ile aynı tarihlerde İstanbul’da “muziplik olsun” diye bir festival düzenledi. 
Müjdeci, Antalya’nın Uluslararası Film Yarışması’nın içine aldığı “Ulusal Film Yarışması”nın aynısını yapacak. Kadir İnanır, Sevin Okyay, Hülya Uçansu, Sarkis, Tayfun Pirselimoğlu ve Nihal Yalçın jüri üyesi olacak. 

Davetlilerin kırmızı halıdan yürüyüp, katılacağı ödül töreninde dereceye girenlere para değil ünlü ressamların tabloları hediye edilecek. 

Müjdeci’nin Antalya Film Festivali’ni aynen taklit ederek düzenlediği yarışmanın devamı gelir mi? Yeşilçam ve Beyoğlu Film Ödülleri’nin devamını getiremeyen sinemacıların bunu başaracağını sanmam. 

O nedenle “Antalya Ulusal Film Festivali”ne alternatif olarak düzenlenen bu etkinliğin devamı zor. Ancak Antalya’ya alternatif bu “Ulusal Film Yarışması”nın 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nden rol çalacağı ve renkli bir eylem olacağı kesin.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anev’de ‘Kültür Başkenti’ şovu! 28 Mart 2024 | 57 Okunma Shakira’nın vücut kimyası bozuldu! 26 Mart 2024 | 198 Okunma Satılmayanları yakan markalar 24 Mart 2024 | 285 Okunma 'İguanalarım beni bilim insanı yaptı' 24 Mart 2024 | 94 Okunma Paris’te ‘Erik Dalı’ 23 Mart 2024 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar