Popcornu bırakın reklamlara bakın

Film yapımcıları Necati Akpınar, Timur Savcı, Muzaffer Yıldırım ile oyuncular Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar, geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u İstanbul’daki çalışma...

Film yapımcıları Necati Akpınar, Timur Savcı, Muzaffer Yıldırım ile oyuncular Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar, geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u İstanbul’daki çalışma ofisinde ziyaret etti. Bu görüşmede yapımcı ve oyuncuların Kültür Bakanlığı’ndan taleplerinden biri, Ocak 2015’te ilk olarak Yılmaz Erdoğan’ın dile getirdiği şu konuydu:

“Sinemadaki gelir dağılımına baktığınızda en az parayı alan filmin yapımcısıdır. Bir sinema biletinin 10 TL, mısırın 8 TL olması enteresan. Mısırcıya çalışıyoruz gibi bir hava var. Sinema sektörünün toplanarak gelir dağılımındaki bu soruna bir çözüm bulması gerekiyor.”

10 yıldır Telif Kanunu’nu çıkaramayan Türkiye, sinemalarda fahiş fiyata satılan patlamış mısır ve içeceklerden film yapımcılarına pay verecek bir düzenleme yapabilir mi?

Sanmıyorum. Zaten yapımcılar bile hemfikir değil bu konuda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk ‘Romeo’ Yunan 'Juliet' 23 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkan Şoray’dan güldüren anılar 21 Nisan 2024 | 231 Okunma “Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor” 21 Nisan 2024 | 122 Okunma Ekrana çıksa ne diyecek? 20 Nisan 2024 | 302 Okunma TikTok ve X’e erişim engeli! 18 Nisan 2024 | 137 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar