Yeni şehre bakıp muğla'yı seçtiler

Cumartesi akşamı TRT 1’de yayınlanan ve iyi reyting alan ‘Kalk Gidelim’ dizisinin setine gittim. Ufuk Özkan, Ayça Varlıer, Erkan Sever ve Mehtap Bayri’yle yaptığım mini...

Cumartesi akşamı TRT 1’de yayınlanan ve iyi reyting alan ‘Kalk Gidelim’ dizisinin setine gittim. Ufuk Özkan, Ayça Varlıer, Erkan Sever ve Mehtap Bayri’yle yaptığım mini söyleşileri bugün kullanacağım. Sette tanık olduğum keyifli sohbetiyse bilahare paylaşacağım.
Baykut Badem, Güliz Kucur ve Hazan Toma’nın yazdığı STAFF Film dizisini iki ekip çekiyor. Birinin yönetmeni Erkan Nurhan, diğerinin Özgür Pak. Daha önce ‘Güzel Köylü’nün ana mekanlarından biri olan Karabağlar’daki evin bahçesinde çekim sürerken sohbet ettiğim yapım ekibi, diziyi çekmek için Tekirdağ, Afyonkarahisar, Çanakkale, Bursa, Kastamonu, İzmir ve Bartın’a baktıklarını, ama Muğla’da karar kıldıklarını söyledi.

Ufuk Özkan:  ‘İstanbul dışında oynadığım ilk dizi’

-Set olmayınca neler yapıyorsunuz Muğla’da?

Repo günleri, dinlenme veya senaryo ezberlemekle geçiyor. Tek gün tatil olunca, İstanbul’a gidip gelemiyoruz. Çünkü yarım günü yolda geçiyor. Genelde iki haftada bir bizimkiler geliyor. İlk kez İstanbul dışında bir dizide çalışıyorum.

- Neden?

Ailemden ve evimden uzak kalmayı çok sevmiyorum. Bu proje açıkçası ilk kez İstanbul’dan çıkmama değdi. Klakson sesi duymuyorum; insanı, nasıl görüyorsa ve kalbinden ne geçiyorsa onu söylüyor. Bizim bir iddiamız var, ‘Türkiye’nin en organik dizisi’ diye… Muğla, doğasıyla, insanıyla organik bir yer. Çok mutluyum ve huzurluyum. Bize güvenenlere karşılığını reyting olarak verdiğimize inanıyoruz.

- Gelirken bayağı şort, terlik getirmişsin, ama giyememişsin  galiba...

Muğla’da diziye gidiyorum dediğim zaman arkadaşlarım ve ailem, ‘Günlük güneşlik bir yere gidiyorsun’ demişti. Gelirken 14 şort ve beş terlik getirdim, ama giymek nasip olmadı. Rize’den sonra en çok yağış düşen ilmiş Muğla.

Ayça Varlıer:  ‘Dilek tuttum ve oldu’

- 75 kişilik ekip bir otelde, 30 civarında oyuncu başka bir otelde kalıyor. Siz Akyaka’da ev tutmuşsunuz niye?

Dokuz ay önce kite sörfü için geldim, bu spora ve Akyaka’ya aşık oldum. Sağlığım elverdiği sürece yazları buraya gelip, bu sporu yapacağım dedim. Kite sörfüne zaman ayırdım, azmettim ve dört ayda bayağı mesafe aldım.

15 Mayıs’ta Azmak Nehri’ndeki bir restoranda üç arkadaş dilek tuttuk. Şehirdışı işlerde pek çalışmak istemem. Çünkü tiyatro turnelerim ve şehir içinde projelerim oluyor. Bu bölgeyi ve Akyaka’yı o kadar sevdim ki, iyi bir adak adayıp, keşke buralarda bir iş çekilse de kışın buradan sete gidip gelsem diye dilek tuttum ve gerçekleşti.

- Kaç gün çalışıyorsunuz? Rol arkadaşlarınızı misafir ediyor musunuz?

Evi geçtiğimiz hafta tuttum. 15 Nisan’da ekibe mangal partisi yapacağım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anev’de ‘Kültür Başkenti’ şovu! 28 Mart 2024 | 59 Okunma Shakira’nın vücut kimyası bozuldu! 26 Mart 2024 | 199 Okunma Satılmayanları yakan markalar 24 Mart 2024 | 285 Okunma 'İguanalarım beni bilim insanı yaptı' 24 Mart 2024 | 94 Okunma Paris’te ‘Erik Dalı’ 23 Mart 2024 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar