RTÜK'ün dizi cezaları televizyonların hali

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK),  FOX’un ‘Kalbimdeki Deniz’, Show TV’nin ‘Çukur’ ve Kanal D’nin ‘Siyah Beyaz Aşk’ dizilerine verdiği cezalar enteresan. ‘Çukur’a ceza...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK),  FOX’un ‘Kalbimdeki Deniz’, Show TV’nin ‘Çukur’ ve Kanal D’nin ‘Siyah Beyaz Aşk’ dizilerine verdiği cezalar enteresan. ‘Çukur’a ceza verilmesinin sebebi şu:  “Alkol kullanımı, yoğun öpüşme ve sevişme sahnelerine yer verilmesi.” 

‘Kalbimdeki Deniz’deki Diyar’ın, “Kadın bizim oralarda bildiğin mal. Babamın ahırdaki atı kadar bile değerim yok. Ha konağın iti, ha ben” demesi cezanın sebebi. Çünkü RTÜK bu sözleri, “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde” gördü! 

 RTÜK, ‘Siyah Beyaz Aşk’taki Ferhat’ın Dr. Aslı’yı alıkoyması, yalvarmalarına kulak asmaması ve tehdit edip evlenmeye zorlamasına ise şu gerekçeyle ceza kesti: “Kadına yönelik şiddeti destekleyen söz, görüntü ve olay örgüsüne yer verildi. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden, kadını istismar eden program olmaz.”  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CEO’nun kibri markayı bitirdi 25 Nisan 2024 | 664 Okunma Türk ‘Romeo’ Yunan 'Juliet' 23 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkan Şoray’dan güldüren anılar 21 Nisan 2024 | 233 Okunma “Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor” 21 Nisan 2024 | 123 Okunma Ekrana çıksa ne diyecek? 20 Nisan 2024 | 303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar