Hollywood'da ilk Türk film festivali

Bu yıl 20-23 Ekim tarihleri arasında ilk kez düzenlenen ‘Hollywood Türk Film Festivali’ ilginç bir döneme denk geldi. Amerika, Türklere vizeyi askıya aldığı için Türkiye’den festivale davet edilenlerin bir...

Bu yıl 20-23 Ekim tarihleri arasında ilk kez düzenlenen ‘Hollywood Türk Film Festivali’ ilginç bir döneme denk geldi. Amerika, Türklere vizeyi askıya aldığı için Türkiye’den festivale davet edilenlerin bir kısmı Los Angeles’a gelemedi. Festival için İstanbul’dan gelenlerse, Türkiye’nin Los Angeles Konsolosu Gülru Gezer’in, konutunda verdiği davette buluştu. Görev süresi dolduğu için burada son günleri olduğunu söyleyen Gezer, “Konsolosluk olarak destek verdiğimiz festival, ülkemizin Amerika ile vize krizi yaşadığı bir sürece rastladı.  Umarım kalıcı bir festival olur” dedi. 

 Los Angeles Türk Konsolosluğu’ndaki davete katılanlar arasında festival için İstanbul’dan gelen şu ünlüler vardı: Demet Akbağ, Meryem Uzerli, Selçuk Yöntem, Büşra Pekin, Hidayet Türkoğlu, Kaan Urgancıoğlu, Demet Sabancı Çetindoğan, Ahmet San ve Hilal Saral… 

‘Hollywood Türk Film Festivali’nin açılış filmi ‘Ayla’nın ekibi davette yoktu. Çünkü bir gece önce İstanbul galasını yapan ekip, 13 saatlik uçuşun ertesi günü düzenlenecek Los Angeles’taki galaya enerji toplamak için otelde istirahate çekildi.

Demet Akbağ’ı sanatçı değil, yazlıkçı sanmak! 

Atatürk Havalimanı’nda ilginç bir diyaloğa tanık oldum. THY’nin uçağına doğru giderken baktım, ‘Hollywood Türk Film Festivali’nin davetlilerinden Demet Akbağ ile kız kardeşi Sedef İybar önümde. Abla-kardeşin muhabbetini karşı yönden gelen genç bir kadın böldü. BeIN Gurme’de yemek programı yapan İybar, kendisine iltifat yağdıran hayranına ablası Demet Akbağ’ı gösterdi.Genç kadın, “Sizi de Çeşme’den tanıyorum” dedi. 

 Özel televizyonculuğun kült işlerinden ‘Bir Demet Tiyatro’ya adı verilmiş, onlarca dizi ve filmde önemli roller üstlenmiş Demet Akbağ’a, ‘Yazlıktan komşu’ muamelesi yap! 

Olacak iş mi? 

Hal böyle olunca da Akbağ, “Zaten tek Çeşme’den tanırlar beni. Kız için Çeşme’den üst komşum diyeceğim, ama evler tek katlı. Pazarda aynı peynirciye gidiyoruz herhalde” diyerek diline doladı.

Centilmen Hacıoğlu!  

Bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Hollywood Türk Film Festivali’nin açılış filmi Türkiye’nin Oscar’a aday gösterdiği ‘Ayla’ydı. Filmin ‘Ayla’ rolündeki Koreli çocuk oyuncusu Kim Seol, hikayenin gerçek kahramanı Kim Eunja, yönetmen Can Ulkay, yapımcı Mustafa Uslu ve başrol oyuncuları İsmail Hacıoğlu ile Sinem Uslu, bu özel gösteri için Los Angeles’a uçtu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk ‘Romeo’ Yunan 'Juliet' 23 Nisan 2024 | 45 Okunma Türkan Şoray’dan güldüren anılar 21 Nisan 2024 | 230 Okunma “Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor” 21 Nisan 2024 | 122 Okunma Ekrana çıksa ne diyecek? 20 Nisan 2024 | 302 Okunma TikTok ve X’e erişim engeli! 18 Nisan 2024 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar