Türk-Rus ortak yapımı romantik Osmanlı dizisi

Türkiye’den Maya Productions, Rusya’dan Gazprom’un yapım şirketi KINT Media ortaklaşa ‘Kalbimin Sultanı’ adlı bir dizi çekecek. Dizi, Ocak 2018’den itibaren Star TV’de, Rusya’da ise Perviy Kanal’da...

Türkiye’den Maya Productions, Rusya’dan Gazprom’un yapım şirketi KINT Media ortaklaşa ‘Kalbimin Sultanı’ adlı bir dizi çekecek. Dizi, Ocak 2018’den itibaren Star TV’de, Rusya’da ise Perviy Kanal’da yayınlanacak.

Burhan Özkan’a ait hikayenin senaryosunu Türkler ve Ruslar birlikte senaryolaştırdı. Özlem İnci Hekimoğlu, Nil Özlem Güleç ve Aslı İslamoğlu’nun yazdığı senaryoyu Ruslar, kendi kültürlerine göre revize etti. Özkan, “Dizide baş erkek karakteri kimin oynayacağını da Ruslar seçti. Onca aday içinden Ali Ersan Duru’yu görür görmez, ‘İşte tam bir Türk erkeği’ dediler ve Mahmut rolü onun oldu” dedi. 

 Dizide diğer önemli karakterleri canlandıracak oyuncu kadrosu şöyle: 

Alexandra Nikiforova (Anna), Engin Hepileri (Namık), Emel Çölgeçen (Esma Sultan), Taner Rumeli (Musa Ağa), Tuncer Salman (Halet Efendi), Sadi Celil Cengiz (Zahir), Şamil Kafkas (Fettah Ağa), Itır Esen (Ayşe Sine Perver Sultan), Gizem Denizci (Saliha), Bülent Seyran (Amber Ağa),  Ayten Soykök  (Cevri Kalfa)… 

Türkiye’nin yanı sıra Rusya’da da çekilecek diziye zamanla birkaç Rus oyuncu daha katılacak. ‘Kalbimin Sultanı’, Osmanlı döneminde geçecek, ama merkezinde saray entrikaları değil, aşk ve romantizm olacak.   

İlklere imza atacak

‘Kalbimin Sultanı’nın aynı anda Orta Doğu’da da yayınlanması için Katarlılarla görüştüklerini açıklayan Burhan Özkan, dizinin birçok ilke imza atacağını söyledi. Özkan, bunları şöyle sıraladı: 

“İlk sekiz bölümü paket çekeceğiz. Her bölüm Türkiye için 150, Rusya için 50’şer dakika olacak. Ruslar montajı bizde, dublajı ise ülkelerinde yapacak. Türkiye’nin sekiz haftada izleyeceği diziyi Rusya ve Katar, 24 bölümde seyredecek. 

Dizinin reyting alıp-almayacağını, ekrana getirmeden test edeceğiz. ABD
ve İngiltere’deki gibi bir araştırma şirketi, reyting evrenine yakın bir izleyici grubu oluşturacak. Dizinin kaderini, o izlemenin reytingleri belirleyecek. 

Bölüm maliyetini 400-450 bin dolar olarak planladık, ön hazırlık için yaklaşık 3 milyon dolar harcadık. İşin hakkını verebilirsek, dünyaya 50 dakikalık bölümünü 250-300 bin dolara satacağımız katma değeri yüksek bir iş ortaya çıkaracağız.”   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anev’de ‘Kültür Başkenti’ şovu! 28 Mart 2024 | 38 Okunma Shakira’nın vücut kimyası bozuldu! 26 Mart 2024 | 198 Okunma Satılmayanları yakan markalar 24 Mart 2024 | 284 Okunma 'İguanalarım beni bilim insanı yaptı' 24 Mart 2024 | 94 Okunma Paris’te ‘Erik Dalı’ 23 Mart 2024 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar