Yarışta biz varız

 Geçtiğimiz hafta bir dizi “ilham veren konuşma” yaptım. Konya’da Yavuz Sultan Selim Ortaokulu, İbrahim Ethem Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Mustafa İlboğa Hafızlık Proje İmam Hatip Lisesi’nde...

 

Geçtiğimiz hafta bir dizi “ilham veren konuşma” yaptım. Konya’da Yavuz Sultan Selim Ortaokulu, İbrahim Ethem Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Mustafa İlboğa Hafızlık Proje İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle sohbet ettim. Öğrencilerin dikkati, başarma azmi ve geleceği fethetme kararları beni fazlasıyla memnun etti. Gençlere yetenekli olduklarını fark ettirmek ve başarma azmi vermeye çalışıyorum. 

Mustafa İlboğa Hafızlık İhl’de her sınıfla ayrı sohbet ettim. Okul sadece hafız öğrenci alıyor, okul yatılı, her sınıfta 60 öğrenci var, öğrencilerin çoğu ilahiyatçı olmak istiyor, sabah namazından sonra Diyanet’in görevlendirdiği hafız hocalara ezberlerini veriyorlar, sonra ders başlıyor. 

Okulun giriş katındaki salon bütünüyle kütüphane. Duvarlar İslam medeniyetini inşa eden Birunî, İbn Sina, İbn Rüşt, Ali Kuşçu, İbn Haldun, Kâtip Çelebi, Evliya Çelebi, Cezerî, Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet Han gibi büyük insanların resimleriyle süslü. Okulun etkileyici bir atmosferi var. 

Öğrencilere başarı prensipleri ve başarı hikâyeleri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böl ve yönet CHP-DEM ittifakı 28 Mart 2024 | 162 Okunma Zihin köleliği ve müfredat çalışmaları 21 Mart 2024 | 156 Okunma “Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 287 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 179 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar