Veliyi sorumluluk almaya ve işbirliğine davet

Geçen hafta Gebze Atatürk Anadolu Lisesi’nde müdür başyardımcısı Necmettin Kuyucu, bir öğrencisi tarafındanbıçaklanarak şehit edildi. Notları kötü olan ve arkadaşlarına kaba davranıp...

Geçen hafta Gebze Atatürk Anadolu Lisesi’nde müdür başyardımcısı Necmettin Kuyucu, bir öğrencisi tarafındanbıçaklanarak şehit edildi. Notları kötü olan ve arkadaşlarına kaba davranıp disiplin cezası alan 11. sınıf öğrencisi, öğretmeninin boynuna ve sırtına 18 bıçak darbesi vurdu. Öğrenci okulda yatılı kalıyor, ailesinden uzak.

Eğitimciler olarak kafamızı ellerimiz arasına alıp düşünmemiz ve çözüm üretmemiz şart. 11 sene bu öğrenciye ne öğrettik ki öğretmeninin katili oldu? Eğitimin içeriğini ve metotlarını gözden geçirmemiz lazım. 

Veliler sorumluluk almaya ve işbirliği yapmaya çağrılmalı. Okul aile birlikleri okullara ekonomik katkıdan başka şeyler yapabilmeli.

Öğrencilere karşılaştıkları problemlerin çözümünde psikolojik ve pedagojik destek sunulabilir. ABD’de bir İngilizce öğretmeni olan Erin Castillo öğrencilerin ruh sağlığı ile ilgilenmeye ve onlara destek vermeye başlamış. Her hafta öğrenciye kendini nasıl hissettiğini soruyor: Öğrenci psikolojisini renklerle ifade ediyor: 

Sarı-mutlu, kırmızı-öfkeli, yeşil-sakin, mor-canavar, pembe-huzurlu, mavi- moralsiz vb. 

Öfkeli ve moralsiz öğrencilerle sohbet ediyor ve onlara rehberlik ediyor Erin Castillo. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 433 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 186 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 578 Okunma En sevilen öğretmen Hz. Muhammed (sav) çocukları sevdi ve eğitti 31 Mart 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar