Üniversiteye giriş sınavları kaldırılmalı

YÖK, üniversitelere giriş sınav sistemini açıkladı.  Mart’ta yapılan YGS ile haziranda yapılan LYS sınavlarını haziran ayında bir güne toplandı.Eski tas eski hamam, sadece sınavların yeri...

YÖK, üniversitelere giriş sınav sistemini açıkladı.  Mart’ta yapılan YGS ile haziranda yapılan LYS sınavlarını haziran ayında bir güne toplandı.

Eski tas eski hamam, sadece sınavların yeri değişti.

Üniversiteye giriş sınavları test usulü ve merkezden yapıldığı sürece üniversitelerde yer kapma yarışı devam eder. Yarışta öne geçmek için okullarda alınan dersler yeterli görülmez; kurslar, özel dersler, özel okullar prim yapar. Eğitim okul merkezli olmaktan çıkıp kurs, dershane, özel ders öğretmeni merkezli hâle gelir. 

Vatandaşın cebinden fazladan para çıkar, okullardaki eğitim açığını birileri paraya dönüştürür. Prof. Yekta Saraç ve YKS sistemini kuranlar, her hangi bir kitapçıya gitseler, kitapçıların ilim, kültür ve sanat kitapları satmadığını, test kitapları pazarladığını görecekler. Gençlerin kitap okuma, düşünme, hayal kurma, proje üretme, geleceğe hazırlanma yerine üniversitede yer kapma yarışına girmeye zorlandıklarını fark edecekler.

Sebep, merkezi sınavlar.

1980’de darbeci Kenan Evren, dershaneleri kapatmaya teşebbüs etti, yapamadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 92 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar