TEKNOFEST ve dünya ile teknoloji yarışımız

 Havalimanı kargo bölümü kapısına yaklaşınca kulaklarımıza müthiş uçak gürültüsü doldu, meğer Kızıl Elma gösteri uçuşu yapıyormuş, korkunç ses...

 

Havalimanı kargo bölümü kapısına yaklaşınca kulaklarımıza müthiş uçak gürültüsü doldu, meğer Kızıl Elma gösteri uçuşu yapıyormuş, korkunç ses çıkarıyor. Ses hızını aşıyor ve kulakları deliyor.

Kızıl Elma, Baykar’ın ürettiği insansız savaş uçağı. 

Havada topaç gibi dönüyor, çok hızlı manevra yapıyor, göklere tırmanıyor, yere doğru süzülüyor, nerdeyse 8 katlı bir apartmana değecek yakınlıkta yere yakın uçuyor. Siyah bir kartal gibi, fevkalade yüksek manevra kabiliyeti var. Pilotlu savaş uçağı bu çevikliğe ulaşamaz, böylesine manevra yapamaz. 

Kızıl Elma, F-16 ve F-35’lerin pabucunu dama atacak yetenekte.

Türkiye yakın gelecekte Amerikan savaş uçaklarının pabucunu dama atacak, yeni nesil bir savaş teknolojisi geliştiriyor. Joe Biden’ın muhalefeti birleştirip Erdoğan’ı indirme gayretinin sebeplerinden biri bu olmalı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 580 Okunma En sevilen öğretmen Hz. Muhammed (sav) çocukları sevdi ve eğitti 31 Mart 2024 | 97 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar