Sincan darbe davası ve namert yalancılar

Sincan Ceza İnfaz Kampüsünde görülen Akıncı Davasına katıldım. Bir kurmay yarbay ve bir kurmay binbaşının savunmasını dinledim. Darbecilerin savunmalarını, inkârlarını, üç maymunu...

Sincan Ceza İnfaz Kampüsünde görülen Akıncı Davasına katıldım. Bir kurmay yarbay ve bir kurmay binbaşının savunmasını dinledim. Darbecilerin savunmalarını, inkârlarını, üç maymunu oynamalarını görünce nerdeyse küçük dilimi yutacaktım. 

Eski Yarbay Ejder Yıldırım, bir ay önce ilişik kesip ayrıldığı 26. Mekanize Piyade Taburuna o gece dönmüş, 60 asker alarak Ankara Emniyet Müdürlüğüne baskın vermiş. Terör saldırısı haberini aldıkları için emniyeti savunmaya gittiğini söylüyor. Dahası var, emniyetteki polislerin hedefi olmuşlar, kendilerine kumpas kurulmuş ve o gece orada vurulmuş, Üsteğmen Ali de vurulmuş ve bir başından isabet almış. 

Savunmadan çapraz sorgulama yapıldı. Koca yarbay şu sorulara cevap vermedi:

“Darbe yapmak için toplandığınız evde kimler vardı? Polise o gece teslim ol, dedin mi? Havadan yardım istedin mi? Sivillere ateş ettin mi?”

Kamera görüntülerine baktığınızda emniyetin havadan bombalandığını sabaha kadar alev alev yandığını, dumanların havayı boğduğunu, emniyetin önündeki tank ve zırhlı araçlardan sivillere ateş edildiğini, sivil vatandaşları yere serdiklerini görürsünüz.

Ejder Yarbay savunma amacıyla havaya ateş ettim, diyor. Erlerin ateş edip etmediklerini bilmediğini söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böl ve yönet CHP-DEM ittifakı 28 Mart 2024 | 152 Okunma Zihin köleliği ve müfredat çalışmaları 21 Mart 2024 | 156 Okunma “Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 287 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 179 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar