“Sen Batman’dan dönersin ben Ankara’nın göbeğinde şehit olurum”

Darbeci hainler Sincan’da savunma yapıyor. Yalanın bini bir para. Gazilerin ve şehitlerin acısı depreşiyor.Şehit Komiser Yardımcısı Muhsin Kiremitçi’nin babası Hüseyin Hoca’yı Seydişehir’deki tek...

Darbeci hainler Sincan’da savunma yapıyor. Yalanın bini bir para. Gazilerin ve şehitlerin acısı depreşiyor.Şehit Komiser Yardımcısı Muhsin Kiremitçi’nin babası Hüseyin Hoca’yı Seydişehir’deki tek katlı, mütevazı evinde ziyaret ettim ve oğlunun şehit oluş hikâyesini dinledim. Yıllarca Dört Yol Camii’nde imamlık yapan beyaz sakallı, nur yüzlü Hüseyin Hoca, oğlunu anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Yüreği hüzün yumağı sararken dilinden şu sözler döküldü:

“Muhsin beş evladımın üçüncüsü, 17 yıllık polisti, komiser yardımcısı olarak sadece bir gün görev yaptı. Tekirdağ, Gümüşhane, Isparta’da çalışırken devamlı Kobani, Siirt, Batman, Şırnak ve Cizre’ye gönderildi. Cizre’de 35 PKK’lı hain imha edildiğinde oradaydı. Osman Baydemir, Allah’ınızı, peygamberinizi, dininizi seviyorsanız bunları kurtarın diye yalvardığı zaman teröristleri hendeklere gömerek şehri teröristlerden temizleyen yiğitlerin arasındaydı. Beş evladımın en yumuşağı ve en itaatkârıydı. Şehit düştüğü zaman eşi hamileydi, torunum Gökçe şu anda 11 aylık, Muhsin’imin hatırası.

Geçen yıl ramazanın sonunda komiser yardımcısı olarak Ankara’ya çıktı. Bir gün komiser yardımcılığı yaptı.15 Temmuz gecesi saat 19.30’da evine dönmüş, 22.30’da tekrar göreve çağrılmış. İşini iyi yapma ve yükselme tutkusu vardı. Polis Akademisi’ni bitirdikten sonra dört yıllık işletme fakültesi okudu, komiserlik sınavını kazandı. Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda göreve başladı. 

Bayramda buradaydı, Isparta’dan bir arkadaşı ziyarete geldi, tayini Batman’a çıkmıştı. Sohbet sırasında ona dedi ki:

- Sen Batman’dan çıkar gelirsin, ben Ankara’nın göbeğinde şehit olurum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 440 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 186 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 578 Okunma En sevilen öğretmen Hz. Muhammed (sav) çocukları sevdi ve eğitti 31 Mart 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar