Okul, gençleri hayata hazırlamalı

Kırk küsur yılını eğitime harcamış, 14 eğitim kitabı yazmış bir eğitimci olarak okullarda başarı, motivasyon, zekâ gelişimi, sınav stresini yenme sanatı, hızlı okuma, hafıza teknikleri...

Kırk küsur yılını eğitime harcamış, 14 eğitim kitabı yazmış bir eğitimci olarak okullarda başarı, motivasyon, zekâ gelişimi, sınav stresini yenme sanatı, hızlı okuma, hafıza teknikleri gibi konularda seminerler veriyorum. 

Öğrencilerin gözlerinin ışıltısı, iyi gaz veriyorsun deyişleri, kendime güvenim arttı, ben de yapabilirmişim, kimseden bir eksiğim yokmuş demeleri konferansların etkili olduğunu gösteriyor. 

Özellikle son sınıf öğrencileri (8 ve 12. sınıflar) çok yoğun sınav baskısı altındalar. 

Merkezî sınavlar stres unsuru. Meslek liseleri daha cazip hâle getirilerek, öğretmen ve veliler iş birliği yaparak öğrenciler mesleğe yönlendirilebilir.

Öğrencilere okulu ve okumayı sevdirmek amacıyla sosyal faaliyetler artırılabilir

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böl ve yönet CHP-DEM ittifakı 28 Mart 2024 | 127 Okunma Zihin köleliği ve müfredat çalışmaları 21 Mart 2024 | 156 Okunma “Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 287 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 179 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar