Nesil yetiştirme ideali

 Pek az yazar ve mütefekkir, idealist bir nesil yetiştirme azim ve inancıyla çalışmıştır. Dar ufuklu insanların gayreti kendisiyle ve kendi çıkarları ile sınırlı. Himmeti milleti olan âlimler...

 

Pek az yazar ve mütefekkir, idealist bir nesil yetiştirme azim ve inancıyla çalışmıştır. Dar ufuklu insanların gayreti kendisiyle ve kendi çıkarları ile sınırlı. Himmeti milleti olan âlimler, aydınlar ve bilginler ise kendilerini aşarak erdemli nesiller yetiştirmeye gayret ederler.

27 Aralık 1936’da Hakk’ın rahmetine kavuşan Mehmet Akif, Asım’ın nesli adını verdiği imanlı, çalışkan, bilgili, erdemli bir nesil yetiştirmek için gayret etti. Onun ufku, milleti idi. Namık Kemal’in şu beyti, onun gayret ufkunu tarif eder:

“Bais-i şekva bize hüsn-ü umumidir Kemal;

Kendi derdi gönlümün Billah gelmez yâdıma!”

Mehmet Akif kendi derdini, tasasını, acılarını yazmadı; milletimizin ıstıraplarını, dertlerini, acılarını dile getirdi; çözüm ve çıkış yollarını gösterdi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 440 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 186 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 578 Okunma En sevilen öğretmen Hz. Muhammed (sav) çocukları sevdi ve eğitti 31 Mart 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar