Muhteşem Taksim Camii: Kendimize geliyoruz

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Erkan Kavaklı'nın bugünkü (06.10.2022)''Muhteşem Taksim Camii: Kendimize geliyoruz'' başlıklı yazısı.

Münih’te katıldığı bir sempozyum sonrası Prof. Hans Küng ile röportaj yapmış, kendisine Batılıların neden yabancı düşmanı olduğunu sormuştum. 

-Sade bizde yok, Fransa, İngiltere’de de var, demişti.

-Evet, bütün Avrupalılar yabancı düşmanısınız.

-Beni kızdırıyorsunuz, sizde de uzun zamandır kilise yapılmıyor.

-İstanbul’da Beyoğlu’na giderseniz 100’e yakın kilise bulursunuz, küçücük Ağa Camii dışında camiye rastlamazsınız…

-Evet, İstanbul’u biliyorum, haklısınız.

Prof. Hans Küng, Almanya’da Papa’dan daha meşhur bir Katolik bilim adamı idi. Uzunca bir röportaj yapmıştım.

Ak Parti hükümeti döneminde uzun mücadeleler sonunda Taksim’e yakışır bir cami yapılabildi, çok şükür.

Meydanın her tarafından görülen, çifte minareli, kubbeli, elips şeklinde inşa edilmiş muhteşem bir eser. İçi geniş ve ferah. Kütüphanesi, kitap kahvesi, şadırvanı, konferans salonu, otoparkı var. Taksim Camii Vakfı tarafından yönetilen cami ve külliyesi, aynı zamanda turistlerin uğrak yeri. Camide İslam hakkında bilgi edinmek isteyenlerle ilgilenen İngilizce ve Arapça bilen uzman din adamları var. 

Vakıf müdürü Muhammed Furkan Gümüş, caminin çok merkezi bir yerde olduğunu, önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini anlattı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 446 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 186 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 578 Okunma En sevilen öğretmen Hz. Muhammed (sav) çocukları sevdi ve eğitti 31 Mart 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar