Meslek liseleri, üniversiteler ve işsizlik

Bir süredir Kartal’da liselilere sınav stresini şansa çevirme konulu seminerler veriyorum. Meslek liselerinin kendilerine has problemleri var. 4 yıl okula gelen bir gence bir meslek öğretemiyoruz, diyor eğitimciler. Son sene meslek lisesi...

Bir süredir Kartal’da liselilere sınav stresini şansa çevirme konulu seminerler veriyorum. Meslek liselerinin kendilerine has problemleri var. 4 yıl okula gelen bir gence bir meslek öğretemiyoruz, diyor eğitimciler. Son sene meslek lisesi öğrencileri haftada üç gün uygulamaya, iki gün okula gidiyor. Üç gün yeterli mi diye sordum bir meslektaşıma.

-Yetersiz, aslında son iki yıl uygulama eğitimi verilmesi gerekir.

-Dört yılda çocuğa bir meslek öğretemiyor muyuz?

-Eğitim sistemi yüzünden. Çocuğu okula çağırmasak son iki hatta üç sene uygulamaya gitse öğrenir.

Meslek lisesi mezunları, üniversiteye girişte eskiden alanlarıyla ilgili tercih yaparlarsa ek puan alırdı. Ek puan kaldırıldı. Mesela öğrenci 4 yıl sağlık meslek lisesine gidiyor, hemşire olamıyor. Böyle garabet olur mu?

Hemşire olabilmesi için dört yıllık fakülte bitirmesi gerekir. Bu fakülteleri başka liseden mezun olan da tercih edebilir. Meslek liseli son sene staj yaparken okulda ders gören bir öğrenci ile nasıl yarışabilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 114 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar